Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Partner 17 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Met deze interieur-keuzes creëer je rust in je woning

In het drukke bestaan dat de moderne tijd heet, kan het af en toe lastig zijn om tot rust te komen. Het dagelijks leven vuurt een hoop chaos op je af, waardoor het des te belangrijker is om goed te kunnen ontspannen. Waar dat het beste kan? Thuis, natuurlijk. En je interieur kan je daar een handje bij helpen.

Thuis is de plek waar je je kalm, opgeladen en ontspannen wil voelen. Je weet wat ze zeggen: een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Onderzoek heeft uitgewezen dat een rommelig huis invloed heeft op je cortisolniveau (ook wel het stresshormoon genoemd).

Je woning – en dus ook je interieur – heeft dus wel degelijk invloed op je gemoedstoestand. Nu rest alleen nog de vraag: hoe kun je je interieur juist voor je laten werken? Met deze drie tips kom je al een heel eind.

1. Voldoende opbergmeubels

Je las het al: een rommelig huis kan stress veroorzaken. Om dat te voorkomen, wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken bij het opruimen. Dat betekent: zo weinig mogelijk spullen laten slingeren, maar ook minder losse frutsels in je interieur. Accessoires als fotolijsten en kaarsen kunnen iets toevoegen aan je interieur, maar hiervoor geldt: less is more.

Een makkelijke oplossing om rust in je huis te creëren, is gebruikmaken van opbergmeubels die dicht kunnen. Natuurlijk kan een vitrinekast met je mooiste servies een leuke toevoeging zijn, maar je verzameling bordspellen of je uitgebreide make-upstash kun je misschien beter uit het directe zicht bewaren. Opgeruimd staat netjes – en dat vindt je gemoedstoestand ook.

2. De juiste raambekleding

Als het om je interieur gaat, is natuurlijk licht een belangrijke om rekening mee te houden. Daglicht heeft veel invloed op je gezondheid; het zorgt ervoor dat je biologische klok goed functioneert. Je wil er overdag voor zorgen dat er genoeg natuurlijk licht in je huis komt, maar we kunnen ons tegelijkertijd voorstellen dat je waarde hecht aan je privacy. Je beste vriend als het gaat om de juiste balans vinden tussen lichtinval én privacy: raambekleding.

Neem de raamdecoratiespecialist Veneta.com. Je kunt hier shutters op maat laten maken, die ideaal zijn om overdag genoeg daglicht door te laten en tegelijkertijd genoeg privacy bieden. Je kunt dankzij de verstelbare lamellen zelf de hoeveelheid lichtinval bepalen. Handig, toch? Een andere fijne optie: jaloezieën op maat. Je kunt kiezen tussen houten, PVC en aluminium jaloezieën voor een stijlvolle look.

3. Rustgevende kleuren afstemmen

Bij het uitzoeken van meubels, verf en behang, kies je al snel kleuren die je mooi vindt (en terecht). Maar wist je dat de verschillende kleuren óók een bepaalde invloed hebben op je gemoedstoestand?

Als het om interieur gaat, kun je letten op twee categorieën: warme kleuren zorgen doorgaans voor meer energie en koude kleuren werken kalmerend. Bij de ruimtes waar je wil ontspannen – zoals je slaapkamer – kun je het beste voor kleuren als blauw, groen of lichtpaars kiezen. Less is more gaat ook hier weer op; subtiele kleuraccenten stralen net iets meer rust uit dan een kamer die iets wegheeft van een Karel Appel-schilderij, nietwaar?

In samenwerking met Veneta.com

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️