Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Maatschappij 11 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze 5 inspirerende films en documentaires kun je deze week gratis online bekijken

Het leven wordt alsmaar duurder. In een tijd waarin elke euro telt, is het een verademing om te ontdekken dat er nog altijd sommige parels van inspirerende films en documentaires zijn, die je kunt bekijken zonder ook maar één cent uit te geven.

Laat je inspireren door de verhalen die je hart zullen verwarmen, zonder je portemonnee te belasten.

Gratis inspirerende online films voor een home cinema

Tegenwoordig kost een kaartje voor een willekeurige bioscoop in Amsterdam maar liefst € 13,50. En nee, dan zit er geen gratis popcorn bij. Deze week kun je die zuurverdiende centen beter in je zak houden en een home cinema creëren op je eigen bank.

We tippen hier namelijk een aantal inspirerende films en documentaires die volledig gratis online beschikbaar zijn. Dus, leun achterover, relax en haal je favoriete snacks in huis, want de komende avonden hoef je nergens heen.

Morgen gaat het beter

Hoe vaak kijk je iemand van 100 jaar of ouder in de ogen en neem je de tijd om écht te luisteren? In Morgen gaat het beter neemt Humberto Tan je mee in het leven van drie honderdplussers en laat hij ons kennismaken met hun gelukkigste momenten, hun grootste angsten en meest waardevolle levenslessen.

Met elk gesprek onthult Humberto een uniek levensverhaal dat vol wijsheid, ervaring en emotie zit. Het opent de deur naar reflectie en introspectie, maar zet je ook aan het denken over de grote vragen des levens.

Laat je betoveren door deze unieke individuen vol levenslust en wijsheid. Bekijk Morgen gaat het beter gratis hier.

Frida

Cinetree en Simavi vieren het 3-jarig partnerschap met Best of HER en trakteren daarmee op een aantal publieksfavorieten van afgelopen jaar, waaronder Frida.

Als er één vrouw is die vele vrouwen inspireert, is het Frida Kahlo wel. Terecht verschijnt ze na al die jaren nog steeds als feministisch icoon op t-shirts en dekbedovertrekken. Maar wie was Frida écht en wat kunnen we van haar leren?

In het Oscarwinnende Frida volgen we haar in al haar kleuren en fasen van haar levendige, turbulente en soms tragische leven. Bekijk Frida gratis (tot en met 15 oktober!) hier.

Adam

Om het succes met HER Film Festival te vieren, kun je ook genieten van een andere topfilm, die een groot succes was tijdens de editie van 2021: Adam. Deze film gaat over Abla, die met haar dochtertje in Casablanca woont en daar een kleine bakkerij heeft.

Ze biedt tijdelijk onderdak aan Samia, een jonge, hoogzwangere vrouw. Wat een paar dagen had moeten zijn, wordt een lange tijd waarin Abla en Samia steeds meer beseffen dat ze elkaar nodig hebben.

Deze Marokkaanse Oscarinzending is een teder kijkje in het leven van twee compleet verschillende vrouwen. Door de prachtige kleuren en fijne muziek waan je je even helemaal in Marokko. Bekijk Adam gratis (tot en met 15 oktober!) hier.

Sacred Water

De derde (en laatste) film die tijdens Best of HER gratis bekeken kan worden, is Sacred Water. Deze film gaat over het heilige water dat verwijst naar Kunyaza – de vrouwelijke ejaculatie.

De uiterst extravagante radiopersoonlijkheid Vestine wil niets liever dan dat deze Rwandese seksuele traditie in ere blijft gehouden en reist daarom het hele land door om iedereen hierover te vertellen.

Sacred Water is een openhartige, vrolijke documentaire over seksualiteit en over zoveel meer. Bekijk Sacred Water gratis (tot en met 15 oktober) hier.

High Hopes

Op vrijdag 6 oktober ging de documentaire High Hopes in première tijdens de Dutch Sustainable Fashionweek. Deze docu vertelt het verhaal van duurzame modestartup The Swapshop met een hoopvolle boodschap: kleine initiatieven maken grote impact.

In de documentaire volgen we Monique en Laura in hun startupverhaal – vastberaden om iets te doen aan de hoge balen oude kleding in Nederland. Vol goede moed beginnen ze The Swapshop, een ruilwinkel waar mensen kun kleding kunnen omwisselen, om zo de rem op textielafval te zetten.

Deze documentaire draagt een verhaal over passie, doorzettingsvermogen en het onderhouden van een sterk netwerk met gelijkgestemde partners. Bekijk High Hopes gratis via YouTube hier.

BEDROCK tipt: 7 films over krachtige vrouwen voor Internationale Vrouwendag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️