Kiara Louis
Kiara Louis Psyche 11 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Zo bepaal je de inrichting van je huis als jij en je partner totaal anders zijn

Het is één van de bekendste struggles van samenwonen met je partner: de inrichting van jullie huis. Het komt nogal eens voor dat smaken totaal verschillen, maar het is toch belangrijk om je samen op je gemak te voelen thuis. Hoe doe je dat dan?

Maak een Pinterest-pagina

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten wat jullie smaak überhaupt is. Dat kan door middel van bijvoorbeeld een Pinterest-pagina. Maak er eerst eentje voor jezelf, waarop je de mooiste interieurs verzamelt. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat jij mooi vindt. Je partner doet hetzelfde.

Deze twee pagina’s leg je naast elkaar neer, en je gaat hierover in gesprek. Welke dingen van de ander vind jij best oké, en wat vind je echt verschrikkelijk? De dingen die jullie allebei mooi of wel oké vinden, voeg je weer samen tot één Pinterest-pagina. Op deze manier creëren jullie een soort richtlijn, die kan helpen op momenten waarop je door de bomen het bos niet meer ziet.

Dit vind je vast ook leuk: Zo richt je je woonkamer in volgens feng shui-principes.

 

Creëer je eigen mix

Bij deze voorbereiding is het goed om erbij stil te staan dat je niet per se hoeft te kiezen voor de specifieke wensen van één iemand. De basisitems, zoals een bank en een eettafel, hoeven bijvoorbeeld geen duidelijke stijl te hebben. Door die paarse eettafel die je zo graag wilt, niet aan te schaffen, voorkom je dat één smaak compleet de overhand krijgt.

Toch wil je ook weer geen heel saai interieur hebben, omdat dat toevallig de enige manier lijkt waarop je een compromis kan sluiten. Wees daarom niet bang om een aantal individuele componenten te kiezen die niet compleet bij elkaar passen. Misschien niet die paarse bank, maar dan wel een donkerrode.

Kortom, een goede combinatie qua interieur is meer een salade dan een smoothie. Juist zo’n mix van neutrale en iets meer uitgesproken items, geeft een leuke sfeer in huis. Vaak kan stijl bovendien ook worden gecreëerd door decoratie, die je toe kunt voegen aan je interieur. Daarin kun je gemakkelijk variëren.

Bekijk het digitaal

Als jullie eenmaal een idee hebben van wat jullie willen, is het ook nog een optie om het visueel te maken. Met een online programma kun je virtueel je huis of kamer inrichten, om heel gemakkelijk al een idee te krijgen hoe het eruit gaat zien. Zo kun je spelen met de inrichting en stijl, zonder dat je meteen dingen hoeft te kopen. Deze veilige manier om je te oriënteren kan veel tijd, geld en stress voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️