Fleur Broeders
Fleur Broeders Watch 26 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

I Am a Woman Now op CineMember: vijf pure en oprechte transverhalen

We <3 Netflix, en dan vooral vanwege van hun uitgebreide aanbod aan documentaires, films en series die je wereldbeeld verbreden. Maar er is meer dan dat! Daarom tippen we vanaf nu af en toe een film uit het alternatieve online filmhuis CineMember. Dit video on demand-platform bestaat sinds 2018 en komt enkel met kwaliteitsfilms. Deze keer: I Am a Woman Now.

Over CineMember

CineMember begon met zo’n 500 films en dat zijn er inmiddels meer dan 900 (and counting!). In vergelijking met Netflix klinkt dat misschien niet zo veel, maar als je nadenkt hoeveel het je aan gescroll, gefilter en ge-internet scheelt op een reguliere streaming dienst, dan is dat eigenlijk júíst een heel fijn idee.

Her op CineMember: een bizarre romance tussen mens en computer

De films worden uitgekozen op basis van kwaliteit. Ze zijn bijzonder en gevarieerd in hun aanbod: denk aan meer maatschappelijke films en documentaires over psychologie, seksualiteit en LGBTQIA+, maar ook over Black Lives Matter. Kortom: less is more! 

I Am a Woman Now op CineMember

Een van die bijzondere films is I Am a Woman Now. Deze documentaire volgt een vijftal dames die ooit patiënt zijn geweest van de wonderdokter Georges Burou. In zijn praktijk kwamen mannen naar binnen die na heftige operaties als volwaardige vrouwen door het leven mochten gaan.

Dit is wat deze vrouwen met elkaar verbindt, ook al zijn ze van een andere afkomst en generatie. We maken kennis met de Nederlandse Colette, de Vlaamse Corinne, de Duitse Jean, de Britse April en de Franse Bambi. Ieder heeft een eigen verhaal dat prachtig wordt geportretteerd door documentairemaker Michiel van Erp die het onderwerp met een flinke dosis respect behandeld.

Sterke en krachtige dames

Deze film bevat geen zielige verhalen over het moeilijke leven van een transpersoon. Het is een intiem portret, waarbij de levens van de vijf vrouwen in zijn volledigheid naar voren komen: het mooie en het slechte. Dit zorgt voor een puur en oprecht beeld waarbij duidelijk wordt dat dit sterke en krachtige dames zijn.

Gender Guide: zo spreek je een transgender persoon het beste aan

Stereotypen en vooroordelen uit de samenleving worden de deur uitgestuurd door onze hoofdrolspeelsters. Helaas hebben familie en vrienden de belangrijke stap van de 5 vrouwen niet altijd gewaardeerd.

Zij hebben de reacties uit hun omgeving moeten accepteren, want het was belangrijker om je gevoel te volgen. Deze documentaire is innemend en bewonderingswaardig. Een echte must see!

I Am a Woman Now kijken? Voor een vast bedrag van €9,99 per maand kan je meer dan 900 films (and counting) onbeperkt bekijken vanaf je telefoon, laptop of televisie. Via deze link kun je een (proef)abonnement bij CineMember afsluiten. 

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️