Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Voeding 25 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Vegan Hotspot: Aubergini op de Zuidas in Amsterdam voor lunch, koffie en sapjes

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook lekker eten en drinken bij. Daarom delen we de leukste hotspots mét een Bedrock-randje. Dit keer tippen we een ontzettend leuk concept voor vegan eten op de Amsterdamse Zuidas: Aubergini

Bij Aubergini hebben ze maar één doel: eten aanbieden dat béter is dan andere restaurants. Een credo waar ze heilig in geloven is dat “de toekomst plantaardig is”. Wij geven ze groot gelijk.

Aubergini in Amsterdam

Je leest het dus al: bij Aubergini ben je aan het juiste adres voor veganistisch eten dat goed is voor mens en planeet. Dat vertaalt zich in gezonde en voedzame ontbijt-, lunch-, en dinergerechten vol stofjes waar je lichaam blij van wordt. Aubergine – één van de meest gegeten groenten in Nederland – vormt daarbij de rode draad.

https://www.bedrock.nl/vegan-hotspots-brabant/

Bovendien halen ze hun ingrediënten bij lokale producenten en zeggen ze een plasticvrij en suikervrij beleid te hebben. Daarnaast blijven ze zoveel mogelijk weg van chemische ‘rommel’. Puur en eerlijk eten it is!

En wat staat er op het menu?

Wat er dan allemaal op het menu staat? Denk aan: açai bowls, vegan quesadilla’s met gerookte aubergine, hamburgers met portobello (yum!) of poké bowls met edamame, tofu, mango en zeewier.

Leer vegan koken à la een sterrenchef (tips van Gordon Ramsay)

Daarnaast hebben ze ook heerlijke smoothies, zoals eentje met banaan, kardemom, pistache en amandelmelk. En hadden we al gezegd dat je er ook kunt neerstrijken voor een kopje koffie of een glas natuurwijn?

Wij vinden het in ieder geval een voorbeeld voor andere horecazaken. Want als we deze planeet leefbaar willen houden, dan is de manier waarop we eten één van de belangrijkste dingen die we kritisch onder de loep moeten nemen – dat is iets wat ze bij Aubergini dus heel serieus doen.

En daar worden we blij van!

Het adres van Aubergini:

Hogelandplein, Gaasterlandstraat 1C

1079 RZ Amsterdam

https://www.bedrock.nl/vegan-hotspots-rotterdam/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️