Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 16 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

5x een goede reden om een Himalaya zoutlamp te kopen

De Himalaya zoutlamp is een lamp van zoutsteen en heeft een zuiverende werking. Niet zo gek dat de Himalaya zoutlamp steeds vaker in een interieur prijkt. Als sfeerverhogend object, maar zéker ook door de vele voordelen die zoutsteen met zich meebrengt.

Zeker in een tijd waarin mobiele telefoons, laptops en wifi voor straling in de atmosfeer zorgen, kan een zoutlamp het evenwicht in een ruimte in balans brengen. Als een zoutlamp warm wordt, straalt deze namelijk negatieve ionen uit. Deze neutraliseren de positieve ionen. Bovendien trekt de lamp vocht uit de omgeving aan, waardoor stof en andere deeltjes aan de lamp blijven kleven. Verder kunnen de negatieve ionen van de zoutlamp onze lucht zuiveren.

Himalaya zoutlampen zuiveren de lucht en verbeteren de luchtkwaliteit

Himalayazout heeft de natuurlijke werking om vocht aan de lucht te onttrekken. In de lucht hangt altijd een onzichtbare hoeveelheid waterdamp. Deze waterdamp kan schimmel, bacteriën en allergenen bevatten. Met een zoutlamp in de kamer wordt de lucht schoner, waardoor de kans op allergieën kleiner wordt én de hoeveelheid schadelijke bacteriën aanzienlijk afneemt.

Positieve sfeer

Fel licht is een sfeerbederver, terwijl zacht licht juist sfeerverhogend werkt. Laat een zoutlamp nou net zacht licht hebben, ideaal voor het slapen gaan of tijdens nachtvoedingen. Het zachte, warme licht creëert een positieve sfeer in de woon- of slaapkamer. Ideaal als leeslampje of om mee wakker te worden.

Echte Himalaya Zoutlamp Kopen

Alleen een echte Himalaya zoutlamp (gemaakt van haliet) zuivert de lucht, andere zoutlampen hebben geen effect op de ionen in de omgeving. Je herkent een echte lamp doordat deze varieert in kleur, van medium roze tot donker oranje en door de verschillende mineralen in het zout, is het licht van de lamp ongelijkmatig.

Je hebt zoutlampen in veel verschillende vormen en maten. Per vierkante meter heb je ongeveer 250 gram zout nodig, wil je effect merken. In een grotere ruimte heb je dus een grotere of meerdere zoutlampen nodig. Zet een zoutlamp nooit op een nat oppervlak neer en maak hem ook niet schoon met een natte doek, dan smelt het zout.

Luxe dimbare zoutlamp

Niet alle zoutlampen zijn dimbaar, maar juist door deze functie wordt het licht sfeervoller en kan het naar eigen wens worden aangepast.

Je koopt de zoutlamp hier.

Ronde zoutlamp

Wil je wat anders? Dan is deze ronde zoutlamp een mooi alternatief voor op het nachtkastje.
zoutlamp rond
Je koopt de zoutlamp hier.

Zoutlamp nachtlampje

Ideaal op de baby- of kinderkamer is het zoutlamp nachtlampje, een mini variant van de echte zoutlamp met zacht licht zodat jouw kindje niet bang hoeft te zijn in het donker.
zoutlamp nachtlampje
Je koopt het nachtlampje hier.

Halve maan zoutlamp


Wij bij BEDROCK vinden deze halve maan-.zoutlamp prachtig! Dat maakt hem dan ook een fijn cadeau om te geven (mag ook aan jezelf)!

Je koopt de halve maan zoutlamp hier.

Halve maan nachtlampje

Jawel. We zijn fan van de halve maan en deze zoutlamp is er ook in een mini variant. Té leuk en super fijn.
halve maan nachtlampje
Je koopt het halve maan nachtlampje hier.

3x gezonde ijskoffie

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️