Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 7 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

Haartips van Romy Boomsma voor gezond haar tijdens de koude winterdagen

De koude, vochtige winterdagen zijn inmiddels in ons kikkerlandje gearriveerd. Wij als echte Nederlanders zijn natuurlijk niet gemaakt van suiker en fietsen door weer en wind overal heen. Hier kun je je warm voor aankleden met zo’n heerlijke dikke winterjas, maar wat kun je doen om je haar glanzend en gezond te houden tijdens het winterseizoen? Wij hebben het de meiden van Nourished gevraagd. Zij hebben namelijk een prachtige natuurlijke haarverzorgingslijn gecreëerd met Romy Boomsma!

Romy staat naast haar fantastische smaak en gevoel voor interieur ook bekend om haar prachtige haardos. Creëer met deze tips ook zulke mooie lokken gewoon bij je thuis. Dit is echt een makkie!

Haartips van Romy Boomsma

Voor glanzende lokken is het belangrijk om te beginnen bij de basis, namelijk de hoofdhuid. Je haren groeien uit je hoofdhuid en wanneer dit gezond en verzorgd is zal je haar dit gelijk uitstralen. Wat je tegenwoordig veel ziet is dat haarolie gebruikt wordt als een masker voor de hoofdhuid.

De haarolie van Nourished is hier perfect voor! In deze natuurlijke olie zitten namelijk verzorgende en kalmerende ingrediënten voor een geïrriteerde hoofdhuid.

Voordat je de olie aanbrengt is het belangrijk om de bloedsomloop te stimuleren. Dit kun je doen door een minuut lang je haren te borstelen met de bamboe haarborstel van Nourished. Vervolgens breng je een paar druppels haarolie aan op je hoofdhuid en dit masseer je lekker in je haren.

Laat dit intrekken voor een paar uurtjes of tijdens je slaap en was daarna je haren. Hello verzorgde hoofdhuid, dag droge schilfers en jeuk!

Wash it!

De shampoo en conditioner die je gebruikt hebben gigantisch veel invloed op de gezondheid van je haren. De hair wash en conditioner van de haarverzorgingslijn van Nourished x Romy zijn geschikt voor alle haartypes en bevatten duurzame natuurlijke ingrediënten.

Schud de tube om de ingrediënten goed te mengen en breng een klein beetje hair wash aan op je hoofdhuid. Masseer de shampoo vervolgens in je haren en was deze er daarna uit.

Nourished Nederland
Nourished Nederland

Vervolg met de restore & repair conditioner in de lengtes van je haren en laat dit eventjes intrekken. Vervolgens spoel je de conditioner uit en heb je heerlijk zachte lokken. Een extra tip, de conditioner kun je ook gebruiken als haarmasker!

Breng een dikke laag conditioner aan over je hele haar en laat dit 15-30 minuutjes intrekken. Vervolgens spoel je dit uit en heb je van begin tot eind zachte lokken. Extra tip: laat de conditioner en haarolie een hele nacht intrekken voor een extra boost!

Voed en bescherm

Naast het gebruik van een goede shampoo en conditioner is het ook ontzettend belangrijk om je haar goed te blijven voeden. Dit kun je doen door middel van een haarmasker of haarolie. Romy en de dames van Nourished geloven er heilig in dat de gezondheid van je haren ook verbeterd door zo min mogelijk je haren te wassen. Hiervoor hebben ze ook een fantastische natuurlijke droogshampoo ontwikkeld in twee soorten verpakkingen.
nourished

Gooi de droogshampoo in je tas voor kleine touch ups of wanneer je haar vet voelt worden. Wanneer je heel vaak je haren wast zal je hoofdhuid automatisch steeds de oliën aanvullen waardoor je haar nog sneller vettig wordt. Je kunt je hoofdhuid trainen door steeds een dag uit te stellen met wassen. In principe hoef je je haar maar twee keer per week te wassen.

Als laatste tip wil Romy Boomsma nog meegeven dat je ook een natuurlijke haarspray kunt maken welke de gezondheid van je hoofdhuid verbetert en je haargroei stimuleert.

Kook een pan met water en takjes Rozemarijn, deze laat je vervolgens afkoelen en giet je in een spray fles. Ja en hoe gebruik je dit dan? Je maakt scheidingen in je haren en hier spray je het rozemarijn water op. Dit laat je intrekken en spoel je vervolgens weer uit. Je zult al snel merken dat je haargroei gestimuleerd wordt en de kwaliteit van je haren verbeterd, YAY!

Tijd om je haren dat extra beetje aandacht te geven in het nieuwe jaar! Ga voor me-time en gun jezelf die prachtige stralende lokken. Mocht je vragen hebben over de natuurlijk haarverzorgings producten van Nourished dan kun je de meiden altijd een berichtje sturen via hun Instagram, webchat of e-mail. Ze helpen je graag en gunnen jou ook iedere dag een goede haardag!

Je haren niet wassen, is dat nou wel of niet goed?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️