Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Betere wereld 17 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

4 voorbeelden van een groot gezin in een Tiny House

De Tiny House Movement heeft inmiddels al vele harten veroverd. Dat snappen we wel, want wonen in een Tiny House is duurzaam, goedkoper en veel rustiger dan in de drukke stad. Droom jij er ook over om in een Tiny House te gaan wonen, maar houdt je (grote) gezin je tegen? Dat is helemaal niet nodig. De onderstaande gezinnen bewijzen dat je echt niet in je eentje in een Tiny House hoeft te wonen. Met vier, vijf of zelfs zes personen kan net zo goed!

1. Trebventure

bedrock-tiny-house-groot-gezin
Trebventure
bedrock-tiny-house-groot-gezin
Trebventure

Deze zonnige omgebouwde schoolbus is de thuisbasis van een gezin van 5. Brandon en Ashley Trebitowski kochten een oude schoolbus en knapte deze op tot woonruimte. Inclusief schattige stapelbedden voor de kinderen. De twee high school sweethearts vinden dat ze veel geleerd hebben van de minimalistische aanpak van leven. “Owning less has truly allowed us to live more!”, vertellen ze trots op hun website. Ook zeggen ze dat het leven in een Tiny House de beste kans is die ze ooit gekregen hebben.

2. SHEDsistence

bedrock-tiny-house-groot-gezin
shedsistence
bedrock-tiny-house-groot-gezin
shedsistence
bedrock-tiny-house-groot-gezin
shedsistence

Het was de droom van Robert en Samantha om hun eigen Tiny House te ontwerpen en te bouwen, terwijl ze tegelijkertijd de natuur niet wilden verstoren. Ze hadden een gek idee: elke maand van het jaar bij een andere vriend in de buurt kamperen. Uit dit idee ontstond het plan van een eigen Tiny House. Inmiddels wonen ze er niet meer met z’n tweeën, maar voeden ze een baby op in hun kleine huis.

Het Tiny House van Robert en Samantha heeft veel slimme oplossingen die ruimte creëeren, zoals een hoog bed en veel opbergruimte onder de trap. Ook vind je opbergruimte onder de bank en is er een ‘rommelhok’ te vinden.

Dit vind je misschien ook leuk: Waarom (veel) kleiner wonen in zogeheten tiny houses de wereld zou kunnen redden

3. The Mayes Team

bedrock-tiny-house-groot-gezin
The Mayes Team
bedrock-tiny-house-groot-gezin
The Mayes Team

We have a winner: de familie Mayes bestaat uit papa Gabriel, mama Debbie en kids Gracen, Darby, Deacon en Jovey. Om hun droom achterna te gaan verkochten de Mayes hun grote huis, en bouwden ze een oude schoolbus om tot een stijlvol Tiny House waar iedereen jaloers op mag zijn.

De oude gele schoolbus werd minimalistisch wit geverfd, waardoor het interieur heel goed bij het exterieur past. Daarnaast benadrukt de witte look natuurlijk ook nog eens dat dit gezin minimalistisch leeft.

4. Arrows and bow

bedrock-tiny-house-groot-gezin
inhabitat
inhabitat
inhabitat

Minimalistisch kan je het Tiny House van Ashley en Dino Petrone niet noemen. Het koppel besloot om een oude caravan om te toveren tot het Tiny House van hun dromen. En dat samen met hun drie kinderen. Het verbouwen van de caravan naar leefbare woning kostte het gezin slechts 3000 dollar.

Toen de caravan gekocht was, hebben ze zelf het hele oude interieur eruit gesloopt. Er bleef niets over en bouwden from scratch hun droom caravan! Het resultaat is een speelse, landelijke inrichting met veel wit en hout. En pluspunten voor het stapelbed met drie bedden boven elkaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️