Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Psyche 15 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

6 gezondheidstips voor luie mensen

Geen zin om hard te werken aan een supergezond lichaam? Misschien heb je dan iets aan deze gezonde tips voor luie mensen. Zo ben je met de minste moeite al een stuk gezonder bezig:

Drink citroenwater

Water is sowieso al gezond, maar door er een citroentje aan toe te voegen maak je het nóg lekkerder en gezonder. Citroenzuur helpt een handje om je lichaam op natuurlijke wijze te reinigen van gifstoffen. Daarnaast helpt citroenwater ook om de spijsvertering te stimuleren.

Eet meer fruit

Waarom zou je moeite doen om een healthy smoothie te persen? Een heel stuk fruit heeft een veel hogere voedingswaarde. De vezels die in een stuk fruit zitten, zitten niet in dat sapje. Vezels bevinden zich meestal in de schil, en die gaat bij het persen van een sapje verloren.

Houd dagelijks een korte yogasessie

Yoga kan lastig zijn als je niet flexibel bent. Als je dagelijks thuis een korte yogasessie houdt, zul je merken dat je steeds leniger wordt. Yoga is goed voor de bloedcirculatie en vermindert stress.

Lees ook: Powernap nodig? Zo doe je het perfecte dutje

Trek je schoenen uit

Onder de zool van je schoenen zitten ontzettend veel bacteriën, die je allemaal mee je huis in neemt. De University of Arizona vond bacteriën die infecties aan de darmen en de urinewegen kunnen veroorzaken en bacteriën die verantwoordelijk zijn voor diarree. Trek je schoenen binnen daarom uit.

Ga naakt slapen

Wanneer je slaapt met kleding aan, zorgt dit ervoor dat bacteriën ‘s nachts de kans krijgen om zich te vermenigvuldigen in een broeierige omgeving. Door naakt te slapen is de omgeving voor bacteriën minder ideaal.

Eet minder koolhydraten

In plaats van je hele dieet om te gooien, kun je ook proberen om wat minder koolhydraten te eten. Kies tijdens de lunch bijvoorbeeld voor een salade in plaats van een boterham en ontbijt bijvoorbeeld met een schaaltje yoghurt. Schep tijdens het avondeten een extra portie groente op en minder met aardappelen en pasta!

Easy does it.

Je hoeft je overigens niet te schamen als je een luie donder bent. Lui zijn is namelijk beter voor je dan je denkt.

Meer Bedrock?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️