Leonie Collombon
Leonie Collombon Spiritualiteit 26 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Dit is jouw geboortebloem en de betekenis erachter

Naast geboortestenen bestaat er ook zoiets als geboortebloemen: bloemen die bij elke maand van het jaar horen. Voor de meeste maanden geldt zelfs dat het er twee zijn, die beide een specifieke betekenis hebben over de karaktereigenschappen van de persoon. Wat zegt jouw geboortebloem over je persoonlijkheid?

Een bos bloemen is altijd een geschikt cadeau, of je iemand nou wilt feliciteren met een verjaardag of juist een hart onder de riem wilt steken. In dat eerste geval kun je ervoor kiezen om niet zomaar een bos cadeau te doen, maar een bos geboortebloemen van die persoon. Bij elke geboortemaand hoort namelijk een speciale bloem.

Geboortebloemen en hun betekenis

Januari: anjer en sneeuwklokje

Pexels

Anjers en sneeuwklokjes zijn bij uitstek bloemen voor de winter, een seizoen waarin nieuw leven en liefde centraal staan. Mensen die in januari geboren zijn, hebben dan ook intense gevoelens voor anderen. Innige relaties, of dat nou een liefdesrelatie of een vriendschap is, betekenen alles voor hen.

Februari: iris en viooltje

geboortebloem
Foto door Elina Nova

Februari is de maand van de liefde en daar hoort een liefdevolle bloem bij. Het viooltje doet dat door haar hartvormige blaadjes. De betekenis erachter? Mensen die deze bloemen als geboortebloem hebben zijn trouw en eerlijk, maar ook wijs en spiritueel onderlegd. Een mooie combinatie!

Maart: narcis

geboortebloem narcis
Pexels

Als de lente eindelijk aanbreekt, is het tijd voor narcissen! Deze gele bloem is dan ook de geboortebloem van maart. In deze maand geboren? De narcis staat voor wedergeboorte en voorspoed. Grote kans dus dat jouw karakter van nature blij en optimistisch is.

April: madeliefjes en pronkerwt

Foto door Larissa Farber

Madeliefjes zijn een stuk bekender dan de pronkerwt, maar dat betekent niet dat een van de twee minder mooi is. Wie in april geboren is, is waarschijnlijk zeer loyaal en zachtaardig: beide dankzij de betekenis achter deze bloemen.

Mei: lelietje-van-dalen en meidoornbloesem

geboortebloemen lelietje-van-dalen en meidoornbloesem
Foto door Esra Cann

Zowel het lelietje-van-dalen en de meidoornbloesem staan symbool voor het moederschap en vruchtbaarheid. Het zorgt ervoor dat mensen die in de maand mei geboren zijn over het algemeen heel zorgzaam zijn. De bloemen zijn ook allebei delicaat, wat terugkeert in het karakter van mensen die in deze maand jarig zijn.

Juni: roos en kamperfoelie

geboortebloemen roos en kamperfoelie
Foto door Secret Garden

De betekenis achter de geboortebloem van juni is een moeilijke, want er bestaan ontzettend veel kleuren rozen die allemaal een eigen betekenis kennen. Wel zijn er overeenkomsten, die ook gelden voor de kamperfoelie: ze staan voor eer en toewijding. Begint iemand die in juni is geboren ergens aan, dan maakt ‘ie het dus zonder twijfel ook af.

Juli: waterlelie en delphinium

geboortebloemen waterlelie en delphinium
Foto door cottonbro studio

Ben je geboren in de zomer, dan kun je eigenlijk al niet anders dan positief ingesteld zijn. Dat bevestigen de geboortebloemen waterlelie en delphinium maar weer eens, die beide symbool staan voor positiviteit, puurheid en een open hart.

Augustus: klaproos en gladiool

Geboortebloem klaproos en gladiool
Foto door Stijn Dijkstra

‘De dood of de gladiolen’ is niet voor niets een beroemde uitspraak. Mensen die in augustus zijn geboren doen nooit iets half maar gaan er altijd 100 procent voor. Bovendien zijn ze krachtig en onafhankelijk. Fijne karaktereigenschappen als je het ons vraagt!

September: aster en dagbloem

Geboortebloem aster en dagbloem
Foto door Avindu

Na de zomer, wanneer de herfst langzaam begint, maken zomerse bloemen plek vrij voor levendige exemplaren die het ook met minder weer volhouden. Dat zegt iets over mensen die in september geboren zijn: ze hebben vertrouwen in zichzelf en stralen een bepaalde wijsheid uit.

Oktober: goudsbloem en cosmea

Geboortebloem goudsbloem en cosmea
Foto door Hatice Noğman

De goudsbloem werd vroeger vaak als medicijn gebruikt en tegenwoordig verwijst de betekenis hier nog altijd naar: het is een sterke bloem die koppigheid symboliseert, en dat geldt ook voor de cosmea. Ben je in oktober geboren, dan herken je die koppigheid waarschijnlijk wel in jezelf. Gelukkig is dat niet erg: het resulteert in gedreven personen die altijd het onderste uit de kan willen halen.

November: chrysant

Geboortebloem chrysant
Foto door Bud Jenkins

November is een van de weinige maanden die slechts één geboortebloem kent: de chrysant, die symbool staat voor vriendschap en eerlijkheid. Liegen doen mensen die in november zijn geboren daarom liever niet, veel tijd in hun relaties stoppen daarentegen des te meer.

December: hulst en kerstster

Geboortebloem hulst en kerstster
Foto door Olha Ruskykh

Hoe kan het ook anders dan dat de kerstster en hulst dé bloemen van december zijn? Beide staan symbool voor vrede en geluk, twee kenmerken die perfect bij de laatste maand van het jaar passen. Wie in december is geboren, vermijdt ruzies en heeft het liefst dat iedereen goed met elkaar overweg kan.

Met deze truc blijven je bloemen in huis langer mooi

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️