Julia van Buuren
Julia van Buuren Persoonlijke verhalen 30 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Elisabeth krijgt een baby met hulp van een donor: ‘Het was nu of nooit’

Het is nooit te laat om opnieuw beginnen; een nieuwe carrière, relatie of een compleet ander leven. In deze serie spreken we inspirerende vrouwen die het roer helemaal omgooiden. Vandaag vertelt Elisabeth (36 jaar) over haar keuze voor het alleenstaande moederschap.

Grote kinderwens

“Ik wist altijd al honderd procent zeker dat ik moeder wilde worden. Een lange tijd heb ik gehoopt dat ik een man zou vinden die bij mij past en waar ik het avontuur mee aan wil gaan, alleen is dit niet gelukt. De tijd begon te tikken en het voelde als nu of nooit. Ik besloot om niet langer te wachten en er alleen voor te gaan.

De donor

Na een jaar op de wachtlijst gestaan te hebben bij de fertiliteitsklinkiek was het tijd om op zoek te gaan naar een donor. Deze vond ik toen al snel via de Europese spermabank. In tegenstelling tot de lange wachtlijsten bij de Nederlandse spermabank, kon ik hier gelijk terecht.

Verder moest ik allerlei medische onderzoeken ondergaan en was het nog maar afwachten hoe snel ik in verwachting raakte na de inseminatie. Het lukt namelijk meestal niet in een keer.

Bewust kiezen voor het alleenstaande moederschap

Ondanks dat mijn kind zonder vader opgroeit, denk ik dat hij niks tekort zal komen. Ik heb een grote vriendengroep en genoeg mannelijke rolmodellen. Mijn kindje zal van mij en de mensen om mij heen alle liefde krijgen die hij of zij verdient. Ook zal ik later altijd open en eerlijk aan mijn kind vertellen waarom ik deze keuze heb gemaakt en hoe blij en dankbaar ik ben dat hij/zij er is.

Toen ik in mijn omgeving vertelde dat ik bewust alleenstaande moeder wil worden met behulp van een donor, waren de meeste reacties positief.

De juiste man

Mijn liefdesleven staat op dit moment op een laag pitje, ook omdat ik het lastig vind om te vertellen dat ik bezig ben met dit traject. Ondanks dat ik niet meer wacht op een man en zelf de keuze heb gemaakt om een kind van een donor te krijgen, geloof ik dat de juiste man altijd nog kan komen. Ook als ik eenmaal moeder ben.”

Amber (31) koos voor een ander werk- en liefdesleven: ‘Je kunt altijd opnieuw beginnen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️