Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 13 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Deze eerste indruk laat jij achter gebaseerd op jouw rising sign

Jouw rising sign, ook wel ascendant genoemd, is het teken dat op het moment van jouw geboorte aan de oostelijke horizon opkomt. Het teken waarin de ascendant staat verschilt per horoscoop en is afhankelijk van het tijdstip waarop je geboren wordt. Jouw horoscoop laat namelijk niet alleen zien wat je tot nu toe kende als sterrenbeeld (officieel je zonneteken), maar veel meer dan dat.

Jouw geboortehoroscoop is een screenshot van de hemel op het moment dat jij geboren werd. Daarin spelen de zon, de maan en de planeten een rol. Tel daar de plaats en het tijdstip van jouw geboorte bij op en je hebt een totaal plaatje.

Jouw rising sign is daar een belangrijk onderdeel van en deze komt heel nauw met het tijdstip waarop jij geboren bent.

In de astrologie is jouw rising sign cruciaal als het op persoonlijkheid aankomt. Het zegt iets over de manier waarop jij jezelf presenteert aan de buitenwereld en hoe je in het leven staat. Het is als een lens waardoor jij de wereld ziet, maar het zegt ook iets over hoe anderen jou zien.

Je zou het ook wel jouw sociale masker kunnen noemen, de eerste en meest zichtbare laag van jouw persoonlijkheid. Als je weet hoe jij op anderen overkomt, kun je ook misvattingen voorkomen.

Ram

Jouw eerste indruk ademt zelfvertrouwen en energie uit. Mensen zien jou als sterk, dynamisch en klaar om uitdagingen aan te pakken. Je straalt avontuur uit en mensen zien je als een natuurlijke leider.

Stier

Stier komt kalm en gegrond over. Anderen zien jou als iemand die de kleine dingen in het leven waardeert en oog heeft voor detail. Door een aura van betrouwbaarheid kom je benaderbaar over. Mensen kunnen op jou rekenen.

Tweeling

De eerste indruk die mensen hebben is dat je snel van begrip bent, communicatief en intellectueel. Mensen zien jou als een betrokken, geïnteresseerd en veelzijdig persoon.

Kreeft

Je laat een zorgzame, gevoelige indruk achter en mensen zien jou als verzorgend en empathisch. Kreeft straalt warmte en bescherming uit, mensen voelen zich veilig bij jou.

Leeuw

Leeuw is een en al charisma en zelfvertrouwen. Ze worden gezien als personen die graag in de spotlight staan en soms een beetje aandachtsgeil. De eerste indruk is nieuwsgierig, extravagant met een grote aantrekkingskracht naar andere mensen.

Maagd

Als maagd kom je nauwkeurig, perfectionistisch en praktisch over. Met oog voor detail, zie je meer dan anderen zien en daardoor vinden mensen je misschien ongeïnteresseerd of moeilijk te lezen. Verder kom je down-to-earth, netjes en intelligent over.

Weegschaal

Je komt charmant, sociaal en harmonieus over. Mensen zien je als een gebalanceerd en diplomatisch persoon met een verzorgd uiterlijk en uitmuntende stijl. Steek die maar in je zak weegschaal!

Schorpioen

Als schorpioen kom je intens en mysterieus over. Mensen zien jou als een krachtig, fascinerend en soms ook geheimzinnig persoon.

Boogschutter

Mensen zien jou als een optimisch, open-minded en avontuurlijk persoon. Je komt over als iemand die vrijheid hoog in het vaandel heeft staan en altijd de horizon aan het verkennen is. Een avontuurlijk rising sign waardoor mensen graag met je mee gaan.

Steenbok

Serieus en vol ambitie, dat is de eerste indruk die mensen met Steenbok als rising sign achterlaten. Anderen zien jou als gedisciplineerd, verantwoordelijk en een aanpakker.

Waterman

Je komt over als een unieke, innovatieve en soms een tikkeltje onconventionele persoonlijkheid. Mensen zien jou als een onafhankelijke en vooruitdenkende persoon.

Vissen

Vissen komen artistiek, dromerig en gepassioneerd over. Soms een tikkeltje zweverig waardoor mensen niet altijd hoogte van je krijgen. Door jou empathische vermogen en verbeeldingskracht, zijn mensen graag in jou buurt.

Meer connected én eenzamer dan ooit, dat is de maatschappij waar we in leven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️