Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Psyche 22 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Suus (32): ‘Ik voel mij eenzaam binnen mijn relatie’ 

Vijf jaar geleden kreeg Suus een relatie met Rolf. Een man naar haar hart. Hij vond het net zoals Suus heerlijk om dingen alleen of met vrienden te doen en niet altijd samen te zijn. Inmiddels heeft Suus haar mening hierin veranderd: “Ik zou graag wat meer met Rolf willen doen. Ik ben nu zelfs op een punt gekomen dat ik mij eenzaam voel binnen mijn relatie”, vertelt ze aan Bedrock.

“Rolf en ik leerden elkaar kennen via een oud-collega van mij. Ik merkte al snel dat hij dezelfde interesses had als ik. We deden leuke dingen samen, maar ook los van elkaar. Zo ging ik vaak een hapje eten met vriendinnen, deed leuke dingen met collega’s of ik bracht spontaan een bezoekje aan mijn familie. Rolf zag ik misschien maar twee nachten of dagen per week.

Mening veranderd

Inmiddels ben ik niet zo blij meer met de situatie. Veel vriendinnen zijn moeder geworden en buiten de stad gaan wonen en hebben minder tijd voor mij. Ook is het bedrijf waarvoor ik werk overgestapt op thuiswerken. Hierdoor heb ik alleen nog online contact met mijn collega’s. Gezellig borrelen na het werk zit er niet meer in, behalve als we het echt van te voren afspreken. Ik merk, doordat mijn leven aan het veranderen is, dat ik toe ben aan een andere vorm van relatie.

Gesprek met Rolf

Ik heb een tijdje geleden bij Rolf aangegeven dat ik hem graag vaker wil zien, meer leuke dingen samen wil doen en heb zelfs voorgesteld om samen te gaan wonen. Hij zei direct dat hij dat niet zag zitten. Hij is naar eigen zeggen een vrije geest die veel vrijheid nodig heeft. Dat weet ik ook wel, maar mijn appartement is groot genoeg om niet op elkaars lip te zitten. Dan kunnen we in ieder geval samen eten en elkaar opzoeken wanneer we er behoefte aan hebben. Ik vind het jammer, dat hij dat niet wil.

Eenzaam binnen relatie

Sinds die tijd ben ik gaan twijfelen aan onze relatie. Zo zou ik graag meer met Rolf willen doen. Ik ben nu zelfs op een punt gekomen dat ik mij eenzaam voel binnen mijn relatie en dat is volgens mij niet de bedoeling. Ik wil graag een stap verder gaan, samenzijn en meer leuke dingen doen, maar hij lijkt daar helemaal geen behoefte aan te hebben. Nu heb ik met mezelf afgesproken om binnen een maand nog een serieus gesprek met hem te hebben. Als hij dan niet van gedachte verandert, dan moet ik hem helaas laten gaan.”

Waarom eenzaamheid eigenlijk een positief signaal is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️