Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Voeding 9 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Eenpersoons kaasfondue uit je airfryer: gebakken camembert met paddenstoelen

Je hebt geen zin of tijd om te koken, je wil een snelle borrelhap op tafel toveren of je hebt onstilbare honger in kaasfondue, maar dan wel maar voor één persoon: gebakken camembert is je redding. Wow-factor gegarandeerd, terwijl het – zeker met je airfryer in de aanslag – niet makkelijker kan.

Gebakken camembert kun je natuurlijk ook heel goed uit je oven toveren. Zie dit hier een smakelijk gerecht met camembert uit de oven.

Het principe is simpel: haal de kaas uit de verpakking, plaats ‘m terug in het houten bakje zonder deksel en laat ‘m even lekker smelten in de oven. De oventijden variëren van 5 minuten tot 20 minuten máár het ding in een airfryer schuiven is natuurlijk nog veel gemakkelijker, zeker als je apparaat niet hoeft voor te verwarmen.

Camembert uit de airfryer

Vandaag presenteren we je dus een eenpersoons kaasfondue uit je airfryer of een lazy dinner zo je wil: warme, gebakken camembert met een heleboel paddenstoelen erbovenop. Rustiek stokbrood erbij en je hebt een maaltijd om heel, heel blij van te worden…

Ingrediënten:

Voor 1 tot 4 personen:

-1 camembert in een houten doosje
-250 gram gemengde paddenstoelen, in stukjes
-1 teentje knoflook, in dunne plakjes
-Klein handje verse dragon of peterselie, fijngehakt
-1 stokbrood
-Drupje honing
-Olijfolie
-Zout & peper

camembert airfryer
Culy

Gebakken camembert uit de airfryer

  1. Haal de camembert uit het houten doosje en haal de plastic verpakking er helemaal af. Plaats ‘m daarna terug in het doosje, zonder de deksel.
  2. Snijd de bovenkant van de camembert voorzichtig in een ruitpatroon met een scherp mesje. Stop de plakjes knoflook in de openingen.
  3. Bestrijk de bovenkant van het kaasje met een klein beetje honing en wat olijfolie. Zet ‘m in de airfryer en bak ‘m 10 tot 12 minuten – of tot de kaas zacht en lopend is – op 160 graden.
  4. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de paddenstoelen in ongeveer 5 minuten zacht en goudbruin. Bestrooi met zout en peper en de gehakte dragon.
  5. Haal de warme camembert voorzichtig uit de airfryer en zet ‘m op een bord of schaal. Schep de gebakken paddenstoelen erbovenop en serveer met het stokbrood.

5 x de beste vegan kaas: kaas zonder koemelk bestaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️