Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Betere wereld 27 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Earth Hour: de wereld gaat een uur op ‘zwart’ voor de natuur

Vanavond om 20.30u gaan de lichten van de Eiffeltoren, het Sydney Opera House en diverse Nederlandse gebouwen voor een uur uit. Waarom? Door de wereld voor een uur op zwart te zetten, wil het Wereld Natuur Fonds aandacht vragen voor de kwetsbare natuur op onze planeet. Dit event draagt dan ook de bijpassende naam: Earth Hour.

Om 20.30u start Earth Hour in de Stille Zuidzee en reist dan in een golf over de aardbol heen.

Samen het klimaatprobleem oplossen

Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WWF) om aandacht te vragen voor het probleem klimaatverandering. Miljoenen mensen uit meer dan 180 landen doen mee met de actie. Zo is Earth Hour tegelijkertijd een symbool dat laat zien dat landen wereldwijd in staat zijn om samen een resultaat de bereiken.

Hoe blijf je positief ondanks de opwarming van de aarde? Zo voorkom je klimaatangst

Dat is ook waar de nadruk op ligt bij deze mondiale actie. Ja we hebben een groot probleem, ja we kunnen het samen oplossen. Maar dan moeten we daar wel nú (en eigenlijk gister al) mee beginnen.

Earth Hour in Nederland

Ook in ons land zullen overal provinciegebouwen, kerken en andere bouwwerken op zwart gaan. Daarnaast wordt er vanuit de studio van Armin van Buuren een livestream Eart Hour LIVE uitgezonden van 20.15u tot 21.45u. Hierbij zullen inspirerende verhalen voorbij komen van onder andere André Kuipers en Humberto Tan. Daarnaast verschillende gastoptredens op muzikaal gebied (Danny Vera, FRIDAY) en cabaret (Guido Weijers).

Voice for the Planet

Het WWF ziet 2021 als een cruciaal jaar voor de natuur op aarde. Een jaar waarin de kans bestaat om het tij te keren, omdat er wereldwijd belangrijke beslissingen worden genomen over het klimaat en biodiversiteit. Daarom heeft WWF de petitie Voice for the Planet gestart, waarmee zij wereldleiders willen oproepen om beslissingen te nemen die bijdragen aan herstel van de natuur.

Waarom klimaatverandering geen linkse hobby is en iedereen iets aan gaat

Inmiddels hebben meer dan een half miljoen mensen de petitie getekend. Met deze handtekeningen wil het WWF druk uitoefenen bij aankomende belangrijke politieke momenten op het gebied van klimaat. Dit is bijvoorbeeld tijdens de formatie van het nieuwe kabinet in Nederland, de UN Biodiversity Conference en de UN Climate Change Conference.

Zelf kan je hier de petitie tekenen. En vergeet niet vanavond om 20.30u alle lichten uit te doen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️