Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Betere wereld 5 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze duurzame koffers maken jouw reis net iets meer eco-friendly

In een wereld waarin het klimaat snel veranderd en steeds meer mensen zich bewust worden van hun impact op het milieu, streven we ernaar om óók tijdens het reizen onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Een van de verrassende manieren waarop je dit kunt doen, is door te kiezen voor duurzame koffers. In plaats van alleen maar op je bestemming te letten en minder te vliegen, kun je nu ook aandacht besteden aan je bagage.

Waardevol reizen

Met een stijgende zeespiegel en een snel afnemende biodiversiteit in het achterhoofd, wordt het nemen van duurzamere keuzes steeds logischer en dus ook een stuk makkelijker. Van het uitkiezen van milieuvriendelijke skincare-producten tot het aanpassen van je dieet.

Je vraagt je misschien af waarom we nog blijven reizen, als je kijkt naar de aanzienlijke impact op het milieu. Maar reizen biedt ons ook de mogelijkheid om nieuwe plaatsen te ontdekken, culturen te ervaren en belangrijke levenslessen te leren.

Milieuvriendelijk én stijlvol

Gelukkig is de markt voor duurzame koffers aan het groeien, zodat we ook dáárin groenere keuzes kunnen maken. Zeker met merken die innovatieve materialen en productiemethoden gebruiken, die niet alleen duurzaam maar ook super stijlvol zijn.

Door te kiezen voor een koffer die is gemaakt van gerecyclede materialen, die minder water en energie verbruikt tijdens de productie en die ontworpen is om lang mee te gaan, draag je bij aan het verminderen van de ecologische belasting van je reizen.

3x duurzame koffers

Dit zijn onze drie favoriete merken op het gebied van duurzame koffers om te overwegen:

1. Nortvi

Trolleys vanaf € 199

Dit Nederlandse reismerk staat erom bekend geen concessies te doen op het gebied van duurzaamheid. Oprichters Sebastiaan, Marijn en Max raakten gemotiveerd door het feit dat er geen kwalitatieve koffer was die voldeed aan de wens van de stijlvolle en bewuste consument.

Met Nortvi willen ze de industrie wakker schudden. Ze stellen niet alleen esthetisch design en functionaliteit voorop, maar ook ecologische verantwoordelijkheid. Dit resulteert in prachtige koffers van hoogwaardige, gerecyclede materialen, die van A tot Z duurzaam wordt geproduceerd.

Nortvi is daarmee een voorloper op het gebied van premium en duurzame reisbagage. Extra fijn: ze bieden een levenslange garantie en reparatie is altijd gratis. Je kunt het merk zelf ervaren in hun recent geopende winkel in de 9 straatjes van Amsterdam of via de Nortvi website.

Nortvi duurzame koffer
Nortvi

2. Paravel

Trolleys vanaf € 375

Het Amerikaanse Paravel was een van de eerste merken op het gebied van eco-friendly reisbagage. Ze hebben zichzelf verplicht om materialen op een verantwoorde manier te gebruiken. Het resultaat? Koffers van gerecyclede polycarbonaat met gerecyclede ritsen en een voering gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Dit zorgt niet alleen voor minder afval in het milieu, maar ook voor koffers die licht van gewicht zijn en toch bestand tegen de slijtage van reizen. Hun minimalistische ontwerpen weerspiegelen een tijdloze elegantie, terwijl ze tegelijkertijd de behoefte aan frequente vervanging verminderen.

Paravel werd wereldwijd bekend met hun opvouwbare weekendtas (van gerecycled materiaal) omdat Oprah en Kim Kardashian erbij zweerden. Inmiddels hebben ze een grote collectie van hardshell koffers en andere reisbagage in hun online shop.

Paravel duurzame koffers
Paravel

3. Projectkin

Trolleys vanaf € €398

Een Scandinavisch koffermerk dat zich ook volledig richt op duurzaamheid, is Projectkin. Hun koffers zijn zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant vervaardigd uit vlas, een natuurlijke en hernieuwbare vezel die weinig water en pesticiden vereist bij de teelt, waardoor het mega ecologisch verantwoord is.

Projectkin’s toewijding aan duurzaamheid gaat verder dan alleen materialen; ze streven ook naar een lange levensduur voor hun producten. Daarom zijn de koffer bestand tegen slijtage en ontworpen om vele jaren mee te gaan. Hierdoor hoef je minder snel een nieuwe koffer te kopen en wordt er minder afval gecreëerd. Je koopt ze hier.

projectkin koffer
Porjectkin

5 duurzame reisbestemmingen in Europa die je in 2023 wilt ontdekken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️