Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 18 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

Dé duurzame (food & vintage) hotspots van het bruisende Kaapstad

Bij BEDROCK zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook genieten van lekker eten, drinken en samenzijn bij. Daarom delen we regelmatig de fijnste hotspots, met een BEDROCK-randje in Nederland én daarbuiten. Daarom delen we vandaag een lijst met heuse duurzame hotspots in Kaapstad.

De Zuid-Afrikaanse hoofdstad was bij menig reiziger al jaren populair, maar sinds remote werken steeds vaker mogelijk is, wordt Kaapstad zowaar een nóg populairdere vakantie- en remote-werkbestemming. En dat gaat niet ongemerkt voorbij, AT5 kopte eerder deze week al: Jonge Amsterdammers overwinteren in Kaapstad: “Een bom ontploft aan Amsterdammers hier”.

En geef de jonge digital nomads eens ongelijk: de seizoenen zijn er omgekeerd, in de Nederlandse winter is het er dus hartje zomer, de cultuur is er rijk en divers, net als het eten en het landschap met de Tafelberg en Lions Head op de achtergrond. Tel daar de relatief goedkope levensstijl (voor de Europeaan dan) bij op en je hebt een perfecte werk- én vakantiebestemming.

Kaapstad is heel wat bijzondere en duurzame hotspots rijk en die delen we graag met je.

Duurzame hotspots in Kaapstad

Allereerste willen we wel met je delen dat je goed is je ervan bewust te zijn dat het een voorrecht is om te reizen, helemaal als je op bezoek gaat naar een land met armoede. Heb respect en kijkt of je niet alleen maar iets kunt halen, maar óók iets kunt brengen. Benieuwd hoe je dat doet? Eerder interviewden we daar een duurzaam-reisexpert over in BEDROCK Talks: over duurzaam reizen (bestaat dat überhaupt?) met Tessa aan de Stegge.

1. Nourish’d

De Kaapstadse Tash heeft een passie voor bewust en gezond leven en begon daarom een paar jaar geleiden geheel zelf haar eigen gezonde cafeetje met al het lekkers dat je je maar kunt wensen als health foody. Het plant based cafe en juice bar telt inmiddels meerdere locaties, je kunt er yogalessen volgen en er worden geregeld toffe workshops gehouden.

Een perfecte pitstop voor een gezonde maaltijd en heerlijke juice dus als je in Kaapstad bent.

2. The Conscious Kitchen

In de populaire Kloof Street vind je een lunchtentje waar je keuze voor een heerlijke en gezonde maaltijd zo groot is, dat je er een paar keer naartoe móet terug komen. Van een avo rose tot acai bowls en van gekleurde summel rolls tot gezonde tofu dahls, maar ook voor een heerlijke ice latte of smoothie ben je hier aan het goede adres.

https://www.bedrock.nl/rainbowls-amsterdam/

Pluspunt: het zit pal naast de fijne co-work hotspot Workshop17 dat uitzicht heeft op Tafelberg.

3. Crusty Deli

In de buurt Greenpoint vind je de nog best wel onontdekte buurtdeli-shop Crusty Deli. Wie toe is aan een goede koffie, gezonde sapjes en heerlijk belegde gezonde broodjes die je bestelt van een menu gemaakt van gerecycled papier is hier geheid aan het goede adres. En dat op loopafstand van het strand!

4. Nude foods

Yes, deze bio supermarkt doet z’n naam eer aan, verkoopt groenten, fruit, eieren, granen en veel meer onverpakte producten! Handig dus als je hier een tijdje verblijft en een lekkere maaltijd thuis wilt maken of wat boodschappen wilt doen om mee te nemen naar het strand. Helemaal lokaal en biologisch. Support your locals!

5. Vintage shoppen bij Grand Funk Retro Vintage

Nieuwe spullen kopen is zó 2022, nee liever winkelen we vintage. Er is immers al zoveel moois gemaakt, waarom zou je alles nieuw kopen? Eén van de toffe duurzame hotspots in Kaapstad is zeker Grand Funk Retro Vintage, hier scoor je geheid een toffe preloved outfit. 

6. Tweedehands winkel Nevernew

Wie nog even verder wil winkelen is aan het juiste adres bij Nevernew. De tweedehands winkel barst van de toffe items die jij mooi een tweede leven kunt geven. Een heuse aanrader dus!

7. First Thursdays

Elke eerste donderdag van de maand vind je in Kaapstad het populaire First Thursdays. Een heuse aanrader want hier vind je niet alleen kunst gemaakt door Zuid-Afrikaanse kunstenaars, maar hier vind je ook toffe local food stands en andere lokale ondernemers. Believe us, daar wil je zéker een kijkje nemen.

8. Support een lokale NGO

Wie op reis of vakantie wat meer wilt betekenen, kan tijd en liefde stoppen in lokale organisaties die bijvoorbeeld samenwerken met lokale communities en townships. Wist je dat de Nederlandse NGO Little Lions met lokale mensen mentale gezondheidsworkshops organiseert? Met jouw skill of donatie kun je áltijd een steentje bijdragen. Benieuwd hoe jij kan helpen? Check dan de website. En zo zijn er natuurlijk nog vele initiatieven die jij kan steunen.

Happy travels!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️