Kiara Louis
Kiara Louis Welzijn 12 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

Waarom rust tot veel meer leidt dan rust

Je hebt een bomvolle agenda, een overstroomde mailbox en je wil ook nog regelmatig vrienden en familie zien. Momentjes voor jezelf schieten er zó gauw bij in. Herkenbaar, right? Toch is het belangrijk om af en toe even stil te kunnen staan. Samen met Akasha vertellen wij waarom rust essentieel is en delen de ultieme behandeling hiervoor. We gaan telkens maar door, door en door. Waardoor we onszelf compleet vergeten. Hier gaat iets mis, want momenten van rust pakken is heel belangrijk. Soms moet je even stilstaan – om daarna weer vooruit te kunnen gaan.

Waarom rust essentieel is

Volgens neuropsycholoog Rick Hanson heeft regelmatig rust nemen enorm veel positieve gevolgen, wat in dit artikel mooi wordt uitgelegd. Rust zorgt onder andere voor meer energie, waardoor je bewuster kan genieten van al het goeds in je leven.

Daarnaast heb je een opgeruimder hoofd dankzij rust, dus belangrijke afspraken vergeten, overkomt jou niet meer. Ook kan je beter omgaan met lastige situaties en heb je meer geduld. En het mooiste gevolg van rust nemen, is misschien wel dat je liefdevoller naar anderen wordt. Rust nemen doe je voor jezelf, maar uiteindelijk worden alle mensen om jou heen daar blijer van.

Tijd vrij maken voor ontspanning is dus goed voor je en heeft veel voordelen. En wij hebben voor jou een ultieme plek gevonden waar dit kan. Een ultieme oase van rust, midden op het Museumplein in Amsterdam: Het Akasha Holistic Wellbeing Centre. Akasha is uitgeroepen tot beste luxe spa van Nederland, en niet zonder redenen.

Het centrum is overigens meer dan een spa. Namelijk duizend vierkante meter aan rust in het Conservatorium Hotel, waar je even helemaal kan opladen. Wellness-specialisten zorgen ervoor dat jij na een behandeling zen de deur uitloopt.

De Watsu massage

Een van de behandelingen is de Watsu massage. De wat? Ja, het is heel logisch dat je hier nog niet van gehoord hebt. Want het Akasha is de enige plek in Nederland waar dit kan. Watsu is een behandeling van de Zen Shiatsu van Masunga. Shiatsu is gebaseerd op Oosterse geneeskunde en werkt met meridianen. Door middel van speciale drukpunten wordt de ki, oftewel de levensenergie, gestimuleerd. Met als doel dat je levensenergie gaat stromen, waardoor jij weer op en top in je vel zit.

Je stapt in een zwembad dat helemaal voor jezelf is, met fijn warm water. In dit Watsu-bad word je letterlijk gedragen en glijdt alle stress van je af. Rustige bewegingen worden afgewisseld met massages, die door een wellness-specialist worden uitgevoerd. Je complete lichaam wordt gerekt en gestrekt in vloeiende bewegingen.

De behandeling is voor iedereen geschikt, ook als je bijvoorbeeld gewrichtsklachten hebt. Want je wordt letterlijk gedragen. Ook voor vrouwen in verwachting kan dit heel fijn zijn. Terwijl jij drijft in dit speciale bad, drijven al je gedachten even helemaal weg.

De meeste mensen die Watsu hebben ervaren, willen nog een keer, zo is te lezen op de website. De ontspanningsmethode wordt in verband gebracht met een verlaging van de je bloeddruk en een regelmatigere hartslag. Ook ga je rustiger en dieper ademen. Zelfs angstgevoelens zouden minder kunnen worden dankzij een Watsu-massage.

Als je dus even stil wil staan tijdens je drukke dagen, is een Watsu-massage the way to go. Er zitten veel positieve effecten aan – en het is gewoon fijn om jezelf even in de watten te leggen. Na deze ontspanningsbehandeling stap je vol nieuwe levensenergie de deur uit. Gun jij jezelf dit moment van rust?

In samenwerking met Conservatorium Hotel

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️