Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 17 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Veel diversiteit en inclusiviteit bij de modeshow van Claes Iversen

Claes Iversen showde afgelopen week zijn couture en ready-to-wear collectie (2024) tijdens een ouderwetse, intieme salonshow. Deze show is een revival van modeshows in de jaren twintig en vijftig, waarbij modellen hun look showden met een nummer in de hand. In het Frans worden de prachtige ontwerpen omschreven en de show eindigt met een feestje wanneer de chansonnière Margriet Planting op de catwalk verschijnt. Opvallend waren de diversiteit en inclusiviteit tijdens de show.

De nieuwste couture collectie ‘Matrimony in technicolor‘ werd op een unieke wijze aan een select publiek getoond.

Diversiteit en inclusiviteit

Er was niet één type model wat over de catwalk paradeerde, de diversiteit en inclusiviteit waren opvallend. Modellen van verschillende genders, leeftijden en met verschillende maten lieten de nieuwste draagbare kunstwerken van Claes Iversen perfect zien. In de show zagen we ook BN’ers als Loiza Lamers, Envy Peru en Leonie ter Braak.

iversen
teampeterstigter via Spice pr

Grenzen tussen couture en ready-to-wear vervagen

Claes Iversen maakt draagbare kunst wat ons betreft en zijn bruidsjurken en extravagante couture creaties zijn geliefd bij sterren en royalty. Iversens nieuwe couture collectie evolueert van wit naar kleur en staat bol van verwijzingen naar eerdere collecties. Het zijn combinaties en contrasten die de grenzen tussen couture en ready-to-wear doen vervagen.

Dit resulteerde in multifunctionele jurken en pakken die je als investment piece nog jarenlang kunt dragen. Opvallend en toch tijdloos. “De collectie van ruim veertig looks biedt veel mogelijkheden met zowel multifunctionele items als spectaculaire couture stukken.” Aldus Claes Iversen.

Iedereen frontrow

Alle gasten kregen tijdens de salonpresentatie een prominente plek, namelijk frontrow. Ook daarin is iedereen gelijk. De historische locatie creëerde een sfeer van vergane glorie, zoals in de jaren twintig, en de looks kregen daardoor alle aandacht.

De mooiste duurzame modemerken voor mannen op een rij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️