Maartje Vis
Maartje Vis Welzijn 27 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Deze ontspannende selfcare-routine helpt bij spierpijn

Als je kramp hebt of je spieren pijnlijk en stijf aanvoelen, wil je daar het liefste zo snel mogelijk van af. We’ve got you! BEDROCK zocht uit welke ontspannende manieren er zijn om van je spierpijn af te komen.

Bewegen, voldoende water drinken en strekoefeningen doen: dat zijn de dingen waarvan we weten dat ze helpen tegen spierpijn. Wil je liever van je spierpijn afkomen door middel van een ontspannen selfcare-dag? Dan zijn dit dé stappen die goed voor jou zijn.

Spierpijn? Deze feel good selfcare routine zorgt ervoor dat je er van af komt

Verwen jezelf én kom tegelijkertijd van je spierpijn af met deze onderdelen van je volgende selfcare-dag!

Neem een warm bad

Neem een lekker warm bad. De warmte zorgt voor een betere bloedsomloop. Als de doorbloeding in je spierweefsel beter is, herstel je sneller van die net te intensieve work-out en heb je minder snel last van spierpijn. Voor het echte selfcare gevoel kan je het bad nog vullen met een lekkere badschuim, je favoriete tijdschrift erbij pakken of geurstokjes aan zetten!

Verwen jezelf met een massage

Een massage ervaren de meeste mensen als lekker en prettig en daar sluiten wij ons helemaal bij aan. Als je dat met de juiste hoeveelheid druk uitvoert, kan het ook nog eens helpen bij spierpijn.

Hoe dit werkt, licht het platform Hardlopen Amsterdam toe. De juiste massage tegen spierpijn, is een massage met lichte druk, veel schuddingen en vocht afdrijvende handgrepen. Dat zorgt ervoor dat bepaalde sensoren ontstekingsremmende en pijnremmende signalen naar de spiercellen sturen. Met een lekkere massageolie en ontspannende muziek op de achtergrond, maak je dit moment extra fijn.

Movienight met een warmtedeken

Trek je comfy outfit aan en duik lekker onder een warmtedeken met je favoriete film. Een warmtedeken kan spierpijn verlichten en rugklachten tegengaan. Ook zijn er speciale warmtedekens waarop je kan zitten of liggen, bijvoorbeeld die van Stoov. Infrarood warmte helpt bij spierpijn en Stoov gebruikt infraroodtechnoligie in hun producten. Op die manier kan een warmtedeken je spierpijn verlichten.

Leg je warmtedeken op de bank neer om lekker warm te loungen en zo extra te genieten van je film of serie. Ze zijn ook geschikt om op je bureaustoel te leggen om extra te ontspannen. Daarnaast bestaan er ook nog warmtekussens, dat kan fijn zijn als je spierpijn hebt in je nek.

stoov warmtedeken
Koop het Stoov warmtedeken hier via Bol.com
Op die manier kan je movienight dus ook nog eens bijdragen aan de herstel van je spieren en tegelijkertijd heb je het ook nog eens lekker warm!

Your day off: Ontspannen en van je spierpijn afkomen

Houd een dagje vrij in je agenda en plan dus een lekkere selfcare-day in: neem in de middag bijvoorbeeld een lekkere massage, bereid je lievelingsmaaltijd voor als avondeten en verwen jezelf daarna met een lekker warm bad. Daarna kan je je ready maken voor een filmavondje met een warmtedeken of warmtekussen. Op deze manieren hoeft het verhelpen van spierpijn dus helemaal niet zo erg te zijn!

Help je altijd anderen? Met een vleugje egoïsme kies je voor jezelf en stop je met people pleasen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️