Maannomade
Maannomade Horoscopen 29 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

De volle supermaan in Waterman op 1 augustus

Een nieuw intens hoogtepunt staat ons te wachten tijdens de volle maan van deze maand. Verwacht niet alleen onrustige nachten en vermoeidheid, maar ook inzichten die je verder in het leven zullen gaan helpen. Een mooi moment waarbij de volle maan van 1 augustus ons inzichten geeft over hoe wij ons leven laten bepalen door anderen.

Modern astroloog de Maannomade legt uit wat we van de volle maan kunnen verwachten.

Volle supermaan 1 augustus

Elke maand staat ze weer op ons te wachten. De volle maan, beter bekend als de climax van de maan waarbij ze haar hoogtepunt stralend aan de hemel bereikt. Tijdens deze maanfase wordt de maan volledig door de zon verlicht.

In de astrologie staat de zon voor ons ego en de maan voor onze emoties. Nu ze beiden aan een kant van de aarde staan, worden we dus heen en weer geslingerd tussen deze grote planeten en de sterrenbeelden waarin ze staan.

De volle maan is een hoogtepunt waar we niet omheen kunnen. Berucht en beroemd en dat heeft zeker zijn redenen. Elke maand is het feest en wordt de maan tijdens dit belangrijke moment volledig door de zon verlicht.

Een ware reflectie die niet alleen visueel zichtbaar is, maar ook zeker emotioneel voelbaar. Reflecteren is niet makkelijk, daarom ‘dwingt’ deze energie ons om tot nieuwe inzichten te komen.

De volle supermaan in Waterman

Elke volle maan heeft een eigen thema welke afhankelijk is van het sterrenbeeld waar ze in zal staan. Voor dit hoogtepunt staat de volle maan in avontuurlijke Waterman en de zon in Leeuw, twee sterrenbeelden die ons zeker aan het denken zetten over hoe we het leven anders kunnen invullen.

Dankzij de supermaan staat de maan nu nog dichter bij aarde, waardoor ze niet alleen nog zichtbaarder is maar ook tijdens de volle maan nog aanweziger is. Fasten your seatbelts

Zwart? Wit? Grijs?

Hoe je het leven ook kleurt, er is geen goed of fout. Het is een groot grijs gebied waarbij we van alle kanten wat kunnen leren. Zo ook tijdens de volle maan. Recht tegenover de volle maan in Waterman staat dus de zon in Leeuw.

Twee totaal tegengestelde sterrenbeelden dus, want waar de zon in Leeuw juist groots en aanwezig is, is de maan in Waterman juist een stuk ingetogener en individualistischer.

Beiden geven op een eigen manier kleur aan de dag en hebben daarvoor elk hun eigen kleurenpalet ter beschikking. Leeuw doet het graag met en voor anderen, met zijn trotse vuur laat hij zien dat hij de wereld kan verwarmen en iedereen laat ontdooien.

Waterman hangt zelf de slingers op door vooral op zichzelf te vertrouwen en zijn inner circle klein te houden. Want waar de een zichzelf aanpast aan de crowd en feilloos weet aan te voelen wat er nodig is, is de ander altijd onbeschaamd zichzelf. Twee sterrenbeelden die ons inspireren om onszelf weer te vinden in deze drukke wereld vol prikkels.

De volle maan helpt ons door onze neus in de juiste richting te duwen en met de supermaan zal het zeker geen klein zetje zijn. Deze volle maan draait om hoe we onszelf ook aanpassen naar de maatschappij. Waar zijn we onszelf verloren, onze rauwe, individualistische kantjes die ons tot de paradijsvogel maken die we zijn.

Welke eigenschappen hebben we behouden en eigen gemaakt en welke eigenschappen gebruiken we om onszelf te maken tot iemand die we niet zijn? De volle supermaan houdt ons op 1 augustus een spiegelbeeld voor wie we nou daadwerkelijk zijn en tot wie we ons pretenderen te zijn.

Het kan ons wakker schudden als we merken dat we onszelf aan het verliezen zijn maar ook juist inspireren om nog meer van onszelf te houden. Om die unieke kantjes nog meer te omarmen en om jezelf voor niemand aan te passen.

Een supermaan die ons helpt om onszelf weer terug te vinden en onszelf op een nieuwe manier te ontdekken door oude patronen achter ons te laten. Onbeschaamd jezelf wezen is het motto van deze volle maan!

Hoe kun je helemaal jezelf zijn? TED Talk-spreker Glennon Doyle geeft 5 tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️