Maannomade
Maannomade Horoscopen 15 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

De nieuwe maan in Leeuw van 16 augustus: you do you

Op 16 augustus is het weer zover; een nieuwe maan staat voor ons klaar. Als start van een nieuwe periode maakt de maan ons mentaal klaar en in het sterrenbeeld Leeuw leren we hoe we helemaal authentiek ons zelf kunnen zijn.

Modern astroloog de Maannomade geeft een update van deze nieuwe maan in een sterrenbeeld dat ons nieuwe inzichten geeft over hoe we ons leven een nieuwe invulling gaan geven. Zelfs als je denkt alles op een rij te hebben…

Nieuwe maan van 16 augustus

De nieuwe maanfase is een hoogtepunt dat we zeker niet mogen missen, want alhoewel de volle maan bekender is, is het juist de nieuwe maan die energie geeft in plaats van energie kost. Tijdens de nieuwe maan op 16 augustus komen maan en zon samen in hetzelfde sterrenbeeld waarmee ze elkaars krachten bundelen. Dubbel zoveel kracht dus die ons helpen om de goede richting weer op te gaan.

Deze nieuwe maan brengt vernieuwing

Dat het tijd is voor nieuwigheid staat vandaag zeker in de sterren geschreven, want met deze nieuwe maan staan we voor een dubbel nieuw begin. En aangezien de maan invloed heeft op onze emoties en onderbewustzijn, betekent dit dat we tijdens de nieuwe maan een sterkere behoefte hebben aan verandering en een schone lei om in te kleuren.

Dankzij de nieuwe maan in Leeuw leren we hoe we alle kanten van onszelf meer kunnen omarmen en hoe we een stuk trotser door het leven kunnen gaan.

Leeuwenhart vol liefde

Leeuw is een echte creatieveling die vol gedachten en ideeën zit om met anderen te delen. Een echte warme geest die zijn liefde voor het leven niet alleen voor zichzelf wilt houden, maar ook graag aan anderen doorgeeft door het zonnetje in huis te zijn. Heel veel positiviteit dus waardoor dit zeker een nieuwe maan kan zijn die jou vernieuwde energie gaat geven om het leven opnieuw kleur te geven.

Het laat ons inzien dat ondanks dat de wereld soms donker en zwaar voelt, we altijd genoeg licht in onszelf hebben om het lichtpuntje te zijn. Een maanfase die ons laat inzien dat er veel meer in ons schuilt dan dat we soms beseffen en dat we best een stuk trotser daar op mogen zijn. Alle ruwe en rauwe randjes maken jou tot de persoon die je bent en dus wordt het tijd om die te omarmen.

Jezelf niet langer weg stoppen of proberen te veranderen voor anderen, maar unapologetically jezelf zijn. Want als jij jezelf niet bent, hoe kunnen we dan wel van anderen verwachten dat ze hun authentieke zelf zijn? Dat ze ons niet een ander beeld voorhouden dan wat er werkelijk aan de hand is?

Tijd dus voor meer openheid, meer trotsheid en zelfvertrouwen en ook een tikkeltje meer schijt hebben aan de (mogelijke) mening van anderen. Grote kans dat we onszelf voorhouden wat anderen van ons vinden dan de daadwerkelijke mening, dus wees jezelf ook bewust van welk verhaal jij jezelf voorhoudt.

Is dat een verhaal waarin jij jezelf afkraakt of juist een verhaal waarin jij jezelf kracht en liefde geeft? Zet jezelf maar eens meer op de voorgrond en durf maar eens egoïstisch te zijn. Verwacht niet dat een ander altijd aan je denkt, dus herinner ze er maar aan dat jij de ruimte verdient!

Een krachtige nieuwe maan dus die ons zeker in een nieuw zonnetje zal gaan zetten!

Welke spirit animal past er bij jouw sterrenbeeld?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️