Maartje Vis
Maartje Vis Psyche 26 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Zo maak je onderscheid of jouw date gaat voor liefde of juist voor lust

Terwijl je gemixte signalen krijgt, vraag jij jezelf af: is hij of zij wel echt into me? Kom erachter of jouw date liefde bij jou zoekt of lust.

Iedereen heeft andere behoeften en dat ook op het gebied van de liefde. Terwijl jij diep van binnen voelt dat je weer écht toe bent aan een relatie, kan jouw date misschien wel meer zin hebben om meteen de lakens in te duiken. Of andersom, dan is het net zo belangrijk om jezelf af te vragen of deze persoon ook toe is aan alleen lust.

Liefde of lust? Dit zijn de signalen

Dit rijtje met signalen maakt je ervan bewust of jouw date uit is op liefde of lust.

  • Jouw date maakt veel seksuele opmerkingen: Als jouw date veel seksuele opmerkingen maakt, kan dat een manier van diegene zijn om te pijlen of je ook openstaat voor alleen lust.
  • Jouw date wil thuis afspreken: Na een hapje of drankje (of drankjes) kan het zo maar zó gezellig worden dat jullie de slaapkamer in willen duiken. Dan moet er natuurlijk wel een bed in de buurt zijn.
  • De gesprekken blijven oppervlakkig: Jullie hebben het wel heel gezellig, maar het gaat vooral over koetjes en kalfjes. Als iemand interesse in je heeft, wil diegene je graag leren kennen en dat kan niet alleen met grapjes.
  • Jouw date geeft je geen bevestiging: Als je je afvraagt of jouw date voor liefde of lust gaat, krijg je waarschijnlijk niet genoeg signalen van jouw date dat hij of zij op zoek is naar iets serieus. De kans dat jouw date dus alleen lust wil, is aanwezig.
  • Jouw date wilt snel afspreken: Dat hoeft niet altijd een red flag te zijn als je iemand leert kennen. Het kan uit enthousiasme komen, maar ook doordat iemand niet de motivatie voelt om veel tijd in je te stoppen.
  • Jouw date zegt alleen seks te willen: Last but not least: het grootste signaal wat er kan zijn, is natuurlijk als jouw date uitspreekt naar je dat hij of zij niet op zoek is naar liefde.

Erover praten

Door deze signalen kun je al een beeld krijgen of iemand liefde wil of gaat voor lust. Toch hoeft niet elk signaal gelijk te betekenen dat jouw date op zoek is naar alleen lust. Op één manier kom je er heel makkelijk achter: vraag het.

Vogel uit waar jouw date naar op zoek is. Het is normaal om van tevoren te weten welke verwachtingen jullie hebben van elkaar. Blijf er dus niet te lang over twijfelen of piekeren, maar ga het gesprek erover aan. Zo voorkom je teleurstellingen of misvattingen. Het kan zo zijn dat jouw date op zoek is naar lust, maar dat niet wil toegeven. Hij of zij kan er een mooi verhaaltje omheen breien. Als je dat gevoel hebt, wees dan extra alert op de bovenstaande signalen.

Niet op één lijn? Zo pak je dat aan

Je bent erachter gekomen dat jouw date mogelijk alleen lust zoekt. Als jij de behoefte voelt om deze persoon beter te leren kennen om te onderzoeken of er liefde is tussen jullie, blijf daar dan achter staan. Door toch het bed met hem of haar in te duiken, is niet de manier om diegene ervan te overtuigen om samen serieus te gaan daten.

Geef van tevoren bij jouw date aan dat jij niet alleen op zoek bent naar lust. Maak ook duidelijk dat je niet gelijk naar bed wilt met deze persoon. Als hij of zij interesse verliest, is dit niet de juiste persoon voor jou. Zie dat niet als een loss, jij was op zoek naar iets serieus en bij deze persoon kon je dat immers niet vinden.

Als de situatie omgekeerd is en jij alleen op zoek bent naar lust, geef dit dan ook aan. Jouw date heeft het recht om te weten dat je niet openstaat voor de liefde en om dan te bedenken of hij of zij iets casuals ook nog ziet zitten. Als jullie niet met dezelfde intentie de date ingaan, vraag jezelf dan af of het wel zo verstandig is om de afspraak door te laten gaan. Communication is key en dus ook in deze situatie.

Deze karaktereigenschap hebben de meeste singles gemeen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️