Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Psyche 23 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Alysia (33): ‘Ik loop vaak buiten op blote voeten om te aarden’

Wist je dat het heel goed is om af en toe buiten op je blote voeten te lopen? Alysia doet dat het liefst elke dag: “Wanneer ik op mijn blote voeten loop, voel ik mij één met de aarde. Ik voel tijdens het wandelen de energie mijn lichaam instromen.”

“Vier jaar geleden belandde ik in een burn-out. Ik kon de hoeveelheid werk niet meer aan en ging iedere dag met veel stress naar kantoor. Thuis kon ik ook niet opladen, want de relatie met mijn vriend zat ook allesbehalve goed. Toen hij het niet veel later uitmaakte, ging het erg slecht met mij. Liefdesverdriet en een burn-out zijn dan ook geen goede combinatie.

Twee maanden in bed

Ik lag bijna twee maanden in bed. Mijn moeder kwam twee keer per dag naar me toe om eten te brengen en zij hield mijn huis schoon. Ik had er geen kracht voor. Behalve even douchen of een toiletbezoek, bracht ik de dagen liggend in een donkere slaapkamer door. Ook lukte het me niet om een serie of film te kijken. Ik wilde het wel, maar ik kon al die prikkels gewoon niet aan. Mijn hoofd zat veel te vol.

Mindfulness coach

Na weken niet uit bed of van de bank af geweest te zijn, nam mijn moeder een kennis van haar mee naar mijn huis. Ik heb twee maanden iedereen, behalve mijn moeder, verboden om langs te komen, dus het was even schrikken toen ik een voor mij vreemde vrouw in de woonkamer zag staan. Ingrid vertelde dat ze mindfulness coach was en mij graag wilde helpen. Ik wist dat het zo niet langer verder kon, dus ik vertelde haar dat ik haar hulp wilde aannemen.

Meer energie

Drie keer in de week kwam Ingrid bij mij thuis en al snel merkte ik dat ik meer energie kreeg. Ook werd ik bewuster van mijzelf, mijn gedachtes en emoties. Een maand nadat Ingrid bij mij in de woonkamer stond ging ik, samen met haar en mijn moeder, naar buiten. Ik was doodsbang, maar daarna voelde het als een overwinning. Na een aantal keer buiten geweest te zijn, vertelde Ingrid mij over het buiten op blote voeten lopen. Zij vond dat namelijk heerlijk.

Aarden

Ik vond het eerst maar een gek idee, maar toch ging ik het eens proberen. Ingrid legde mij uit dat er in voeten veel botten, pezen, spieren, bloedvaten, banden en zenuwen zitten. Door op blote voeten te lopen worden niet alleen je voeten veel sterker, ook maken blote voeten verbinding met het elektromagnetische energieveld van de aarde. En dat vond en vind ik erg interessant.

Rustiger

De eerste weken durfde ik alleen samen met Ingrid of mijn moeder op blote voeten te lopen, maar naar mate ik meer zelfvertrouwen kreeg en mij beter ging voelen, ging ik ook alleen op blote voeten erop uit. Natuurlijk kreeg ik soms gekke reacties als mensen mij op blote voeten zagen lopen, maar ook waren er veel mensen juist nieuwsgierig naar.

Inmiddels loop ik al een halfjaar veelal op blote voeten. In de weekenden ga ik zelfs bepaalde wandelroutes doen, die speciaal voor blotevoetenlopers geschikt zijn. Deze routes worden ook wel blotevoetenpaden genoemd. Wanneer ik op blote voeten loop voel ik me rustiger en kan ik me beter ontspannen. Ook kan ik mijn hoofd goed legen en voel ik dat de energie mijn lichaam instroomt, omdat ik in contact ben met de aarde. Ik stop er nooit meer mee en ik kan het dan ook iedereen aanraden.”

Uit die schoenen. Waarom het goed is om op blote voeten te lopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️