Julia van Buuren
Julia van Buuren Persoonlijke verhalen 18 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Bonita vertrok naar Curaçao: ‘Hier groeten vreemden elkaar op straat’

Het is nooit te laat om opnieuw beginnen; een nieuwe carrière, relatie of een compleet ander leven. In deze serie spreken we inspirerende vrouwen die het roer helemaal omgooiden. Vandaag vertelt Bonita (30 jaar) over haar switch. Ze pakte haar spullen en ruilde Nederland in voor het zonnige Curaçao en Bonaire.

Bonita wilde wat anders met haar leven en besloot het roer volledig om te gooien.

‘Het leven voelde gehaast’

“In Nederland werkte ik als content marketeer en later als video marketeer voor een grote corporatie. Het leven voelde gehaast en aan het einde van de werkdag dacht ik weer: is dit het nou? Er was weinig tijd voor een ander en ik haalde geen voldoening uit mijn werk en leven.

Samen naar Curaçao

Gelukkig dacht mijn vriend er hetzelfde over en vorige jaar zijn we dan ook samen naar Curaçao verhuisd. Deze plek heeft voor ons een bijzondere betekenis omdat we elkaar daar, tijdens onze stages, hebben ontmoet. Curaçao spookte nog altijd rond in ons hoofd en daarom besloten we uiteindelijk om het avontuur aan te gaan en zeiden we beiden onze baan op.

Mijn vriend kreeg al snel een baan aangeboden en ook ik vond een nieuwe werkplek. Ik ging aan de slag bij een marketingbureau. Op papier leek het een leuke baan maar in de praktijk was het lopende band werk. Dit was juist waarom ik uit Nederland was vertrokken. Ik wilde rust en vrijheid, zelf mijn leven kunnen invullen maar in plaats daarvan verviel ik weer in oude patroon.

Werken als zzp’er

Mijn werk was niet in lijn met wat ik zocht, en daardoor ontstond het idee van mij en mijn vriend om voor onszelf te beginnen. Foto’s en video’s maken van onze reizen deden we al als hobby, en mijn vriend zelfs bij een ander bedrijf, dus waarom zouden we hier niet ons werk van maken? Ik ben namelijk van mening dat het leven als zzp’er veel beter bij ons past. En zo geschiedde het en begonnen we met Afrotravelers. Ook kozen we ervoor om te verhuizen naar Bonaire, waar nog meer rust te vinden is dan op Curaçao.

Op dit moment hebben we allebei nog een bijbaan bij de duikschool om de rekeningen te betalen. Ook hier genieten we van, ik heb zelfs nog nooit zo’n mooi uitzicht gehad tijdens werk. Daarnaast is onze eerste eigen klant op Bonaire inmiddels een feit.

Het leven op Bonaire is langzamer

Ik ben blij dat ik het drukke en gehaaste Nederland ben ontvlucht. Hier op Bonaire is het leven langzamer en zijn de mensen relaxed. Ik heb bijvoorbeeld gemerkt dat zoiets kleins als een begroeting van een vreemde op straat al zoveel positiefs kan betekenen voor je gemoedstoestand. Dit maakte ik in Nederland zelden mee.

Wat maakt je gelukkig

Het voelde gek om alles achter te laten in Nederland. Mijn hele leven heb ik in vier koffers meegenomen en hier moest ik opnieuw beginnen. Het grappige is wel dat ik mijn vrienden en familie nu soms vaker spreek dan toen ik in Nederland woonde. Door de afstand doen we, hoe ironisch het ook klinkt, meer moeite voor elkaar.

Ik heb geleerd dat het heel veel uit maakt of je gelukkig wordt van je werk en de plek waar je woont. Vijf dagen per week werken en daarna zo kapot zijn dat je niet van het weekend kan genieten, vind ik het namelijk niet waard.”

Marleen (33) had twee burn-outs: ‘Het is mijn missie om kinderen te leren omgaan met stress’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️