Johanan Fraanje
Johanan Fraanje Betere wereld 19 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Bijzondere ontmoeting: Merel (33) had vijftien vrouwen in ondergoed in haar keuken staan

Een groot gedeelte van de mensen plant de agenda helemaal vol, terwijl ze vaak pas op de dag zelf weten of ze echt zin in een afspraak of activiteit hebben. Jammer, want op deze manier gaan afspraken als een ‘moetje’ voelen en laat je geen ruimte over voor spontane avonturen, terwijl deze vaak het allerleukste zijn!

Daarom heeft Johanan Fraanje (35) de app Amigo’s opgericht, om spontane ontmoetingen en avontuur te stimuleren. Hoe dit werkt? Hij neemt ons mee in zijn avonturen en deelt verhalen van bijzondere ontmoetingen.

Johanan Fraanje zocht verbinding

“Aan mezelf en aan de mensen om me heen merkte ik al een tijdje dat dagen leuker zijn als je buiten je comfortzone stapt. Dit zette mij aan het denken, want het leven is veel interessanter en avontuurlijker als je je openstelt voor nieuwe dingen. Ik reis veel en wat veel backpackers in warme landen misschien wel herkennen, is dat er dichter bij de evenaar een open cultuur heerst”, vertelt Johanan.

“Mensen leven meer buiten en plannen agenda’s minder vol, er is meer ruimte voor spontaniteit. Om deze cultuur ook in ‘koudere’ landen te integreren, heb ik Amigos opgericht. Een app waarmee je spontane activiteiten kunt organiseren en bijwonen.

Dé plek voor bijzondere ontmoetingen en unieke ervaringen. In deze columnserie deel ik elke week in december het verhaal van een bijzondere ontmoeting van een amigo. Om te beginnen met het bijzondere verhaal van Merel.”

Girls support girls

Toen Merel twee jaar geleden via via geïntroduceerd werd aan Amigos, was haar voornaamste doel nieuwe mensen ontmoeten. Ze houdt ervan om spontaan contacten te leggen en minstens één keer per maand sloot Merel aan bij huisfeestjes of borrels in Utrecht. Tot ze besloot dat het hoog tijd was om zelf een activiteit te organiseren of bijzondere ontmoeting.

Er was één event dat haar geweldig leek, maar ze nog miste op de app: een kledingruil. Ze rekende op een klein clubje meiden met elk een boodschappentas oude kleding in haar knusse appartement. Haar vriend had ze al opdracht gegeven om die avond naar de kroeg te gaan.

Op de dag van de kledingruil stonden er vijftien vrouwen, van achttien tot vijfenveertig jaar oud voor de deur. Eén van de meiden werd door haar vriend met maar liefst een aanhanger vol kleding afgezet! De avond was nog beter dan Merel had kunnen hopen. Na het drinken van thee en een korte kennismaking, pasten de vrouwen rakelings door het appartement elkaars kleding.

De complimentjes en tips vlogen door de kamer: “Dit rokje zou jou zó mooi staan!” en “Wil je anders mijn laarsjes bij die broek proberen?”.

Onverwachts had Merel vijftien vrouwen, die ze nog niet eerder had ontmoet, in ondergoed over de gang lopen en in de keuken staan. De liefde en positiviteit was aanstekelijk! Volgens de Utrechtse een sterke herinnering aan hoe mooi wij mensen kunnen zijn.

Merel: “Je vertrouwen in de mensheid wordt hersteld als je zo spontaan samenkomt met vreemden. Verbreed je horizon en kijk buiten je bubbel, er lopen zoveel lieve personen rond.”

Van bijzondere ontmoeting tot doggy-sitter

Na haar eerste event volgden er meer. Om haar dagelijkse stappen op peil te houden, organiseerde Merel een stadswandeling door Utrecht. Tijdens de wandeling ontmoette ze hond Kaya en haar baasje. Ze raakten aan de praat: een hondje leek haar geweldig, maar ook een enorme verantwoordelijkheid.

Dat kwam perfect uit, want Kaya’s baasje zocht nog een oppas voor een aantal dagen in de week. Inmiddels komt Kaya meerdere keren per week langs bij tante Merel, soms zelfs om te logeren. De amigo is dankbaar dat ze ooit die stadswandeling heeft opgezet en kan het hondje inmiddels niet meer wegdenken uit haar huishouden.

Johanan Fraanje (35) is oprichter van Dutch Concepts en CEO van social app Amigos, bedacht met als doel om van elke situatie iets gezelligs te maken door de drempel om spontaan een praatje te maken of te joinen weg te nemen. In deze columnserie beschrijft hij de leukste, bijzondere en soms een beetje gekke ontmoetingen via de app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️