Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 16 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

6 tips om beter te slapen naast je partner

Slapen met een partner gaat niet altijd over rozen. En dat terwijl er niets fijners is dan uitgerust en fris wakker worden. Zelf ook vaak last van plafonddienst of rusteloze nachten? Met deze tips slapen jij en je partner een stuk beter.

Lig je lekker in te dommelen, trekt je partner (onbedoeld, hopen we dan) de deken van je af. Of misschien schrik je wel wakker van een harde snurk of raak je oververhit omdat je partner zo ongeveer de temperatuur van de binnenkant van een vulkaan bereikt heeft. En wat dacht je van dat kussen dat je partner heel comfortabel vindt, maar jou net iets te hard ligt?

Beter slapen met partner

Je leest het: er zijn genoeg situaties waarbij je relatie weinig doet voor je nachtrust. Betekent dat dat je maar apart moet gaan liggen? Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Er zijn genoeg manieren om je slaappatroon te verbeteren, ook als je met z’n tweeën slaapt. Daar weet matrassenwinkel Emma Sleep alles van.

De slaapspecialist roept op om je verschillen juist te omarmen. En zeg nu zelf: lekker naast elkaar slapen doet wonderen voor je gemoedstoestand én voor je relatie. ‘Love Your Differences’, raadt Emma Sleep dus aan. Dat gaat een stuk makkelijker met deze tips.

1. Gebruik verschillende dekens

Merk je dat je vaak ’s nachts zonder deken komt te zitten? Geloof ons maar, je bent lang niet de enige. Gelukkig is de oplossing soms heerlijk eenvoudig: neem ieder een eigen deken. Dat dit voor een betere nachtrust zorgt, had Emma Sleep al lang door. Met de Dekendief Bundel ontvang je twee fijne dekbedden die geschikt zijn voor alle seizoenen én twee witte dekbedovertrekken.

2. Je bed is (vooral) om te slapen

Een bed is bedoeld voor twee dingen: slaap en intimiteit. Natuurlijk is het verleidelijk om een filmpje te kijken in bed of om je laptop er bij te pakken om nog wat werk af te ronden. Toch kun je die activiteiten beter uit de slaapkamer houden. Zo leer je je brein dat je bed is om te slapen en zul je merken dat jij en je partner ook sneller in slaap komen.

3. Neem een groot bed

’s Nachts beweeg je nu eenmaal in je slaap, daar hebben we allemaal de ruimte voor nodig. Als je te dicht op elkaar ligt, is de kans dat je wakker wordt van de ander een stuk groter. Als je er de ruimte voor hebt, is een groot bed wel zo fijn. En of je dan alsnog tegen elkaar aan gaat liggen of even een momentje voor jezelf pakt; je hebt in ieder geval de keuze.

4. Zorg voor een ademend matras

De woorden ‘hete nacht’ hebben soms niet de betekenis die je wil. Tijdens het slapen daalt onze temperatuur. Dat is goed voor je nachtrust, dus wil je ervoor zorgen dat het niet te warm wordt. Een ademend matras is een must, omdat je temperatuur dan goed wordt gereguleerd. Dat is extra fijn als je naast een partner slaapt die als een soort kachel fungeert. Check de Emma Brandblusser Bundel voor de beste ademende matras en topper.

5. Slaap met oordoppen

De één slaapt door alles heen, de ander wordt wakker van ieder geluid. Misschien woon je in een gehorige buurt of maakt je partner ’s nachts geluid. Als je een lichte slaper bent, kan het dan helpen om met oordoppen in te slapen. De juiste deken en fijne kussens kunnen ook een groot verschil maken. Daarom heeft Emma Sleep ook een bundel voor de Lichte Slaper.

6. Ventileer je slaapkamer

Een schone en frisse slaapkamer is fijn voor je gezondheid én voor je nachtrust. En zeg nu zelf: je slaapt een stuk lekkerder in een ruimte met schone lucht dan in een muffe kamer, toch? Zorg er dus voor dat je je slaapkamer voldoende ventileert. Als je ’s nachts geen raam open wil, kun je de kamer overdag goed luchten.

Benieuwd wat je nog meer kunt doen voor je nachtrust? Met deze bundels van Emma Sleep slapen jij en je partner als een roos.

In samenwerking met Emma Sleep

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️