Maartje Vis
Maartje Vis Spiritualiteit 15 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De beschermende werking van labradoriet

Labradoriet is een edelsteen die op veel gebieden betekenisvol voor ons is. Het helpt tegen overprikkeling en het versterkt je mediamieke gaven. Mediamieke wat? Dat leggen je we later in dit artikel uit.

De steen is er in verschillende kleuren, bijvoorbeeld in blauw, rood, groen of geel. Labradoriet kan ook meerdere kleuren in één steen hebben of goud zijn. Het heeft een mooie glans en deze edelsteen wordt vaak gebruikt in sieraden. Naast de decoratieve functie, heeft deze steen ook nog eens een diepe betekenis.

Wat is de werking van labradoriet?

Labradoriet laat op veel verschillende vlakken zijn kracht zien. Je kunt de steen dragen in sieraden of gebruiken tijdens het mediteren. De steen kan je bijvoorbeeld ook in je broekzak meenemen. Wees er voorzichtig mee, want er kunnen wel gemakkelijk barsten of krassen op ontstaan. Chemicaliën zoals parfums, haarlak en zonnebrandcrème kunnen de steen ook aantasten, dus probeer daar rekening mee te houden. Het is ook niet verstandig om er mee te gaan zwemmen of douchen.

De werking op onder andere overprikkeling en creativiteit

Labradoriet staat bekend om zijn beschermende en spirituele werking. De steen beschermt jouw eigen energieveld tegen negativiteit die van buitenaf komt. Het zorgt ervoor dat mensen geen energie bij je weghalen. Het helpt dus tegen overprikkeling. Ook geeft de steen je kracht om er weer helemaal voor te gaan: het geeft zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Angst neemt juist weer af.

De steen doet iets met je gedachten. Het helpt je om herinneringen die je vergeten bent weer op te halen doordat er contact wordt gezocht met je onderbewuste. Je wordt er fantasierijker door en creatiever. Daardoor helpt de steen je ook om op goede ideeën te komen. Over het algemeen versterkt deze steen ook je intuïtie en mediamieke gaven. Mediamieke gaven zijn onder andere helderziendheid, kijken in de toekomst en telepathie.

De steen kan ook invloed op jouw lichamelijke gezondheid hebben. Het kan je bloeddruk verlagen, je stofwisseling reguleren en ook helpen bij verkoudheid, jicht, reuma en de ogen. Op je menstruatie kan het ook positief uitpakken, bijvoorbeeld als je onregelmatig menstrueert.

Goud labradoriet

Labradoriet kan dus verschillende kleuren hebben en naast de algemene eigenschappen van deze steen, heeft goud labradoriet ook nog een andere werking op het gebied van je mediamieke gaven. Het zorgt ervoor dat je in contact komt met wijsheden uit je onderbewuste, het versterkt je intuïtie en trance. De kleur heeft invloed op je zonnevlecht chakra en dat betekent dat het positieve effecten heeft op de maag, nieren, galblaas, milt en lever.

Labradoriet verzorgen

De steen kan je reinigen met water. Zonlicht en maanlicht hebben ook een reinigende werking. Ook kan een reinigingskristal, zoals seleniet of rozenkwarts, helpen. De steen kan je opladen met behulp van maan of zonlicht. Je kunt het ook op een kwarts- of amethistkristal plaatsen. Om de steen te beschermen, kan je het bewaren in een zachte doek, zakje of in een sieradendoosje.

Dit merk je van de krachtige energie van de zonsverduistering in het vurige teken Ram

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️