Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Psyche 16 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Barbie goes mindful: de nieuwe pop doet ademhalingsoefeningen

Mediteren, je kunt er niet omheen. Het is dé manier om een beetje rust te creëren in ons drukke bestaan. Ook helpt het om terugkomende gedachten te relativeren. Dus waarom zou je er niet zo vroeg mogelijk ermee beginnen? Dat dachten ze bij de makers van Barbie ook. Je kunt nu namelijk een barbiepop kopen die ademhalingsoefeningen doet.

Dat mediteren een steeds populairdere tool wordt, wisten we natuurlijk al. Maar als ze een Barbiepop veranderen, dan weet je dat er écht een verandering gaande is.

Ik ben uniek

De barbiepop draagt de toepasselijke naam ‘Barbie breathe with me’. Barbie begint met mediteren als je op haar ketting drukt. Er zijn 5 verschillende meditaties waarin Barbie je begeleidt, waaronder de positieve gedachten meditatie. Hierin spreek je samen met Barbie affirmaties uit als ‘ik ben sterk’, ‘ik ben geliefd’ en ‘ik ben uniek’.

Waarom mindfulness goed is voor kinderen (en je er niet jong genoeg mee kunt beginnen)

De pop komt samen met een hondje waaraan 4 verschillende gedachtewolkjes kunnen worden vastgemaakt: een boze, een blije, een verdrietige en eentje die zich geliefd voelt. Voordat de meditatie begint, is het dan ook de bedoeling dat je kind bij zichzelf nagaat wat hij of zij voelt en de bijpassende gedachtewolk op het hondje bevestigt. Eventjes stil staan bij gedachtes en gevoelens dus.

De barbiepop kost €28,29 en hij ziet er zo uit:

Wat voel je nu in je lichaam?

Natuurlijk kun je ook zonder deze barbiepop mindfulness met je kinderen oefenen, bijvoorbeeld door een mindfulle buikademhaling. Je kunt je kind zich dan laten voorstellen dat de buik een ballon is die bij elke ademhaling in- en uitzet. Wanneer je kind last heeft van boosheid, kan dit een manier zijn om de rust te bewaren.

Hoe help je je kinderen bij de levensvraag: wie ben ik?

Ook kan je je kind leren om gevoelens in het lichaam te observeren. Dit doe je door simpelweg de vraag te stellen: wat voel je nu in je lichaam? Daarnaast kan je dankbaarheid met je kind oefenen. Een mooi ritueel is om elke avond voor het slapen aan je kind te vragen: wat zijn 3 dingen waar je dankbaar voor bent?

Ook al had je zoon of dochter misschien een beetje baaldag, dit is een mooie manier om te leren beseffen dat er altijd genoeg is om dankbaar voor te zijn.

Jong geleerd is oud gedaan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️