Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Partner 12 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Dit is de beste manier om over je angsten heen te komen (spoiler: je hebt doorzettingsvermogen nodig)

We zijn allemaal ergens bang voor. De één voor spinnen, de ander voor kamers vol met mensen of juist kleine ruimtes zonder mensen, en Laura voor hoogtes. De beste manier om daarvan af te komen is natuurlijk door het gewoon te doen. Als je genoeg doorzettingsvermogen hebt en je grenzen verlegt, zul je vanzelf van die angst afkomen. https://www.youtube.com/watch?v=HZculRiYWHU&feature=youtu.be

In onze maatschappij zien we angst echter vooral als iets slechts. Bang zijn is nou eenmaal geen prettige ervaring; we zijn niet vrolijk én het put ons lichaam behoorlijk uit. Angst kan afleidend zijn, en daardoor ben je soms niet jezelf als je bang bent. Maar je angsten overwinnen en uit je comfort zone stappen biedt ruimte voor persoonlijke groei en dat je trots bent op jezelf.

Meer doorzettingsvermogen

Maar hoe doe je dat? Om je angsten te overwinnen moet je grenzen verleggen, en daar heb je doorzettingsvermogen voor nodig. Veel ook. En hoe vaker je dat doet, hoe sneller je zult inzien dat je angst waarschijnlijk irrationeel is. Roep jezelf elke keer tot de orde als je dreigt de handdoek in de ring te gooien. Stoppen is geen optie. Bedenk hoe trots je op jezelf zult zijn als je weer een stap in de goede richting hebt gezet. En dat doorzettingsvermogen heeft ook weer een geheim (volg je het nog?): passie. Als je je passie vindt, is het veel gemakkelijker om daarnaar te handelen.

Het volledige rekensommetje: meer passie = meer doorzettingsvermogen = vaker je grenzen verleggen = minder angsten. Klinkt simpel, toch? En nee, dat hoeft geen passie te zijn voor spinnen of voor hoogtes, maar het kan wel een passie zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Wil je heel graag je angsten overwinnen? Dan is het ook gewoon veel gemakkelijker om het te doen. En anders kun je altijd nog meedoen aan Laura’s Powermaand als stok achter de deur. Laura krijgt daarbij hulp van twee vrouwelijke militairen die al vaker met dit bijltje hebben gehakt; soms zijn zij in situaties terecht gekomen waarbij ze echt uit hun comfort zone moesten stappen en nét dat beetje extra moesten geven. Probeer het zelf ook eens: zoek een angst uit, roep al je doorzettingsvermogen op en verleg je grenzen. Je kunt het!

Meer Bedrock

[LINK NAAR VORIGE AFLEVERING]

In samenwerking met Defensie

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️