Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Body 21 dec 2020

Alcoholvrije cocktails voor tijdens de feestdagen

Drink je geen alcohol, maar wil je wel een speciaal drankje tijdens het kerstdiner? Kies dan voor een alcoholvrije cocktail, ofwel een mocktail. We delen 4 recepten van mocktails die er niet alleen feestelijk uitzien, maar ook nog eens erg lekker zijn.

Lees ook: Dit zijn de effecten van alcohol op je lichaam (waarschijnlijk erger dan je denkt)

Alcoholvrije cocktails voor tijdens de feestdagen

1. Kokos-cranberry mocktail

Ingrediënten

  • ¾ kopje kokoswater
  • biologisch cranberry sap (te koop bij de natuurwinkel)
  • 5 muntblaadjes
  • partje citroen

Zo maak je het

Maak de muntblaadjes klein en leg ze op de bodem van je cocktailshaker. Giet iets minder dan een kopje kokoswater in de shaker en doe er een paar scheuten cranberry sap bij. Knijp nu een partje citroen uit. Shaken maar!

2. Mocktail met tonic en grapefruit

Ingrediënten

  • een halve grapefruit
  • 3 plakjes komkommer
  • 8 muntblaadjes
  • 5 ml vlierbessensiroop
  • scheut tonic
  • crushed ijs

Zo maak je het

Snijd de komkommer in plakjes en snijd de grapefruit doormidden. Pers de grapefruit uit en doe het grapefruitsap in de cocktailshaker, samen met de komkommerplakjes, muntblaadjes en vlierbessensiroop. Shake voor ongeveer 1 tot 2 minuten en giet het drankje in een glas met crushed ijs.

3. Mocktail met bloedsinaasappelsap en gember

Ingrediënten

  • 120 ml bloedsinaasappelsap
  • 60 ml wortelsap
  • 1 cm gember
  • schijfje bloedsinaasappel ter garnering
  • munt ter garnering

Zo maak je het

Rasp de gember. Doe het sap van de bloedsinaasappel met het wortelsap en de geraspte gember in een shaker, en zet het vervolgens 20 minuten in de koelkast. Garneer de mocktail met een schijfje bloedsinaasappel en een blaadje munt.

Tip: Merry (vegan) christmas! Dit is Bedrock’s vegan kerstmenu

4. Groene thee mocktail

Ingrediënten

  • half kopje kraanwater
  • 1 zakje groene thee
  • 1 tl honing
  • stukje komkommer
  • 1 cm verse gember
  • schijfje limoen
  • 5 blaadjes munt
  • 25 ml lichtbruisend mineraalwater
  • 50 ml ginger ale
  • ijsblokjes

Zo maak je het

Schenk een mok tot op de helft vol met kokend water en laat het theezakje 3 minuten trekken. Verwijder het theezakje, roer de honing erdoor en laat afkoelen. Schaaf met een kaasschaaf een paar linten van de komkommer.

Doe de komkommer, gember en de schijf limoen samen met de blaadjes munt in een groot glas. Schenk het mineraalwater, de ginger ale en de koude thee erbij. Voeg wat ijsblokjes toe en roer door.

Meer voor de feestdagen?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Alcoholvrije cocktails voor tijdens de feestdagen
Sluiten