Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Voeding 17 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Alcoholvrije cocktails: deze mag je niet missen

In december krijg je al snel een glas wijn of champagne in je handen gedrukt. Niet iedereen heeft zin in deze overkill aan alcohol. Gelukkig zijn er genoeg alcoholvrije cocktails voor de mindful drinker die net zo feestelijk zijn als een drankje met alcohol.

Steeds mensen zijn zich bewuster van alcoholgebruik geworden. Als je altijd een excuus hebt om te drinken, moet je je drinkgedrag beter in de gaten houden. Mindful drinken wil zeggen dat je stopt met automatisch drinken omdat anderen drinken, of omdat het vijf uur is of omdat het kerst is.

Bijzonder lekkere alcoholvrije cocktails

Drink alleen drankjes die je echt bijzonder lekker vindt. Dit kan ook prima zonder alcohol. Daarom delen wij drie lekkere drankjes zonder alcohol.

1. NONA June & sour


Ingrediënten

5 cl NONA June
3 cl Versgeperst citroensap
2 cl Suikersiroop
1 Eiwit (of vegan optie: gebruik aquafaba)
Ijs

Methode

Combineer alle ingrediënten in een cocktailshaker gevuld met ijs. Schud voor ongeveer 20 seconden & giet uit in een cocktailglas zonder ijs.

Werk af met een blaadje basilicum.

2 .De Cocktailbox

cocktail
Beeld Credit: Today’s Brew

De cocktailbox is er voor iedereen die van cocktails houdt: of je nou een beginnend bent of een beetje meer pro. Het leuke is dat het een mega complete box is waar werkelijk alles in zit: recepten, ingrediënten, garnering maar ook de tools en glaswerk om thuis als een ware bartender aan de slag te gaan . Wij zeggen: dit is pas een super tof kerstcadeau!

De box is te bestellen via cocktailbox.com met keuze uit een heleboel verschillende boxen, die je zelf kan samenstellen maar om het makkelijk te maken hebben ze ook alvast drie complete ‘ready to prep’ boxen waaronder een non-alcoholische (6 cocktails) box.

3. White Christmas Margarita

Ingrediënten:

Kopje kokosmelk
Limoensap
Bolletje ijs
Takje munt
Cranberry’s

Methode

Ook al wordt het geen witte winter, met de White Christmas Margarita geniet je toch van een witte kerst. Deze mocktail is verrassend van smaak en ziet eruit als sneeuw in een glas. Schenk de kokosmelk, limoensap naar smaak en het ijs in de blender. Blend tot je geen oneffenheden meer ziet. Serveer de mocktail in een mooi glas en garneer met de muntblaadjes en enkele cranberry’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️