Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Betere wereld 1 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

De voordelen van groen: dit is waarom de kleur groen in je interieur zo’n goed idee is

Als we denken aan ‘groen in huis’, dan dwalen onze gedachten al snel af naar een paar mooie kamerplanten. Waar we jammer genoeg minder snel aan denken, is het groen verven van een muur. Terwijl het juist zo’n goed idee is om de steeds sterker wordende disbalans in je interieur tegen te gaan. Wij vertellen je waarom.

Een disbalans in je interieur door technologie

Een slimme thermostaat hier, een krachtige wifi-verbinding daar… Door al die technologische snufjes lijken veel interieurs tegenwoordig steeds ‘harder’ te worden en ontstaat er een disbalans in energieën in je huis.

Volgens trendwatchers zouden we daarom steeds meer moeten focussen op evenwicht in huis, onder andere door natuurlijke materialen en een groene uitstraling in huis te halen.

Het is ook niet voor niets dat verfmerk Histor het groene ‘Quiet Clearing‘ uitroept tot trendkleur van het jaar 2019. Extra fijn voor de interior junkies onder ons: deze kleur past goed bij de donkere muur trend van de afgelopen tijd.

De voordelen van de kleur groen in huis

De kleur groen komt het meeste voor in de natuur. Daardoor staat groen voor (emotionele) groei en het leven, maar ook voor ontspanning, kalmte en vrede.

Daardoor is de kleur ideaal voor een ontspannen slaapkamer waar je in alle rust kunt slapen. Maar ook in de keuken of de woonkamer brengt de kleur voordelen met zich mee. Als je donkergroen op de juiste manier combineert, is het ook een kleur waar je positieve energie van krijgt. Hoe doe je dat?

Groen combineren in huis

Over het algemeen is (donker)groen een gemakkelijke kleur om te combineren. Zo komt het donkergroene ‘Quiet Clearing’ terug in de 4 verschillende kleurenschema’s van Histor die volledig gebaseerd zijn op de laatste trends.

Combineer de kleur bijvoorbeeld met off-blacks, donker hout en goudtinten voor een intieme, warme sfeer in huis.

Liever een neutraler effect in huis? Ga dan voor een combinatie met licht hout en lichte tinten.

Donkergroen als accentkleur op de muur

We kunnen ons voorstellen dat je het best spannend vindt om een lichte muur in één klap donker te verven. Een donkere lik verf geeft een ruimte namelijk meteen een hele andere uitstraling.

Mocht je nog twijfelen over de impact die een donkere muur in jouw interieur kan hebben, kies er dan bijvoorbeeld voor om een muur gedeeltelijk te verven. Dat geeft de ruimte een opvallende, trendy uitstraling.

Verf je muur bijvoorbeeld voor de helft, of kies voor een spannend rondom de deur in een donkere kleur. Zelfs dan profiteer je al van het positieve effect van de groene verf. Zo ga je niet all the way en word je toch helemaal zen in huis.

In samenwerking met Histor

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️