Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 7 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Aarde element: overmatig denken, piekeren en vergelijken?

Het lichaam heeft twaalf hoofdmeridianen, ook wel energiebanen genoemd. Hier doorheen stroomt de Qi, jouw levensenergie. Je kunt best een tijdje zonder eten, een paar dagen zonder drinken of een paar minuten zonder zuurstof, maar je kunt geen seconde zonder Qi.

Met Suzanne Wentink, energetisch coach & Zen Shiatsu therapeut, nemen we je stap voor stap mee om blokkades op te lossen en om jouw levensenergie weer te laten stromen. Vandaag gaan Suzanne en ik in gesprek over het aarde element.

Oude Taoïstische meesters geloofden dat Qi de drijvende kracht is van het universum, van jouw leven. Vanuit de traditionele Chinese geneeskunde gelooft men dat deze energie kan blokkeren, maar het mooie is: je kunt het ook weer laten stromen.

Is er geen Qi? Dan is er geen leven

Dit geeft weer hoe belangrijk het is om deze stroom van energie in beweging te houden. Een blokkade in een van de meridianen zorgt op deze manier voor een blokkade in je leven. Je merkt dit niet alleen in je fysieke lichaam (door pijn of ongemak), maar ook in mentale processen, doordat je bijvoorbeeld moeilijk keuzes kunt maken.

Jouw energiesysteem heeft zo de kracht om het leven moeiteloos te laten stromen of het te vertragen en stagneren. Om beter te begrijpen hoe je het kunt inzetten zodat het VOOR je werkt, beginnen we bij het begin.

Laat je energie én leven weer moeiteloos stromen door Zen Shiatsu & meridiaanstrekkingen

Je lichaam heeft twaalf meridianen die allemaal gekoppeld zijn aan een bepaald element. In de basis liggen vijf elementen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water, met elk specifieke kenmerken en thema’s die een uitwerking hebben op jouw fysieke en mentale welzijn. Iedereen draagt alle elementen in zich en vandaag gaan we in op het aarde element, hét element dat jou kan bekrachtigen in het moeiteloos maken van keuzes.

Je lichaam heeft twaalf meridianen die allemaal gekoppeld zijn aan een bepaald element. In de basis liggen vijf elementen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water met elk specifieke kenmerken en thema’s die een uitwerking hebben op jouw fysieke en mentale welzijn.

Iedereen draagt alle elementen in zich en vandaag gaan we in op het Aarde element, hét element dat jou kan bekrachtigen in stevig staan, uit het hoofd in het lijf komen en kunnen ontvangen.

Aarde element

Het aarde element is gekoppeld aan de na-zomer en daarmee aan het moment dat je de vruchten kan plukken van alles wat je ooit gezaaid hebt. De vraag is hier: kán jij ontvangen? Het gaat over de balans tussen geven en nemen, over stevig geaard kunnen staan en niet snel uit het veld geslagen worden.

En dus ook je wortels kunnen voeden door naar binnen te keren in plaats van je blik vooral op de buitenwereld te richten. In een disbalans kan je ervaren dat je overmatig aan het piekeren en malen bent, graag aardig gevonden wilt worden en het gevoel van ‘’goed genoeg zijn’’ niet voldoende uit jezelf kan halen.

Dus ben jij geneigd meer te geven dan te nemen? Word je snel uit het veld geslagen? Voel je je vaak niet goed genoeg en vergelijk jij je veel met je omgeving? Merk je dat je snel een vol hoofd hebt? Op die momenten waarop je ‘s avonds in bed ligt te malen over de gesprekken van de dag en herbeleeft hoe dingen zijn gelopen of juist vooruit denkt over wat er nog te doen staat?

En vind je het bovendien lastig om vanuit een overvloed mindset te leven? Dan is dit het element waar je veel balans kan herpakken.

Doe deze oefening om de energie van het Aarde element te laten stromen zodat je hoofd wat meer rust en ruimte krijgt.

Suzanne Wentink is Energetisch coach & Zen Shiatsu therapeut Ze helpt vrouwen en ondernemers om energieblokkades op te heffen zodat ze kunnen ervaren hoe moeiteloos het leven en business kunnen stromen en ze échte Vrijheid, Vreugde en Voldoening gaan belichamen in elke dag.

Gebruik de vijf elementen van de natuur voor meer Selfcare

Instagram: @suzanne.wentink

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️