Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 15 mrt 2024
Leestijd: 6 minuten

Aantrekkingskracht: 20 manieren om te krijgen (of manifesteren) wat je wenst

Hoe ouder je wordt, hoe bewuster je leeft. Heb een droom, dan visualiseer je – realistische – stappen en werk je naar jouw doel toe. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Iedereen heeft namelijk unieke dromen en het leven loopt niet altijd op rolletjes. Toch zijn er aardig wat manieren om positiviteit aan te trekken en (grote of kleine) dromen waar te maken. Het belang van aantrekkingskracht is groot.

Dit wordt ook wel de wet van de aantrekkingskracht genoemd. Immers, je trekt datgene aan hoe jij over het leven denkt en hoe jij in het leven staat. Daarom zijn leuzen als ‘Denk positief’ en ‘Beren op de weg bestaan niet’ iets om in je achterhoofd te houden.

20 dingen die jouw aantrekkingskracht vergroten

1. Spendeer tijd aan dingen waar jij blij van wordt

Tijd is schaars. Zorg daarom voor een superfocus zodat je zoveel mogelijk tijd besteedt aan leuke of belangrijke dingen in het leven. Reizen, afspreken met vrienden, persoonlijke ontwikkeling familie, you name it. En natuurlijk hebben we verplichtingen, maar stel jezelf duidelijke grenzen.

2. Denk niet in termen als ‘maar’, ‘wat als’, ‘het lukt niet’ en ‘het gaat niet’

Alles is mogelijk. Zolang je het maar écht wilt. En dan kun je zeggen ‘ja hoor, gaan we weer’, maar begin eens bij het begin en vraag jezelf af wat JIJ wilt. Niet wat anderen willen. Daarom is het belangrijk om naar de ‘kern’ van jezelf te gaan.

3. Leef authentiek

Dit betekent dat je je niet anders voordoet dan dat je werkelijk bent. Niemand houdt van ‘neppe’ mensen die zich altijd maar schikken aan de situatie. Spreek je wensen uit, wees jezelf en wees eerlijk. Als je niet jezelf kunt zijn, wordt het heel moeilijk om te manifesteren.

4. Practice what you preach

Houd je aan wat je verkondigt. Anders neemt je geloofwaardigheid af. Als jij voor een duurzaam en gezond leven bent, houd je dan ook aan deze – zelfgemaakte – regels. Stelling: ik wil duurzamer met m’n garderobe omgaan. Koop dan niet drie tassen vol bij een relatief goedkope keten om ze vervolgens nooit te dragen.

5. Besef dat innerlijke kracht sterk is

We weten allemaal dat er meer is dan hemel en aarde, dus vertrouw op je onderbuikgevoel. De wet van de aantrekkingskracht draait om inbeeldingsvermogen. Denk je namelijk vaak aan een doel, dan ben je er vanzelf meer mee bezig. Zo gek is dat helemaal niet.

6. Positief zijn

Ah, daar is-ie. Hoe meer positiviteit er in je leven is, hoe minder ruimte er is voor negatieve zaken. Positief denken is een belangrijke tool voor meer aantrekkingskracht.

7. Wees dankbaar

Het kan altijd beter en het gras is inderdaad soms groener aan de overkant, maar als je niet kijkt naar wat je hebt dan zul je nooit tevreden zijn. Er is namelijk altijd meer. Wees dankbaar voor de basis.

8. Geloof in jezelf

Als jij niet in jezelf gelooft, doen anderen dat ook niet. Wanneer je dromen eenmaal uitkomen, zit je in een positieve flow en kan het alleen maar beter worden.

9. Laat je intuïtie spreken

Er is een verschil tussen iets spannend vinden en ergens een slecht gevoel bij hebben. Daarom is het belangrijk dat je altijd goed analyseert wat je precies voelt. Heb je ergens een slecht gevoel bij of vind je het eng om in het diepe te springen? Om een vervelende conversatie aan te gaan of te verhuizen naar een andere stad? Denk hier eerst even goed over na.

10. Volg je hart

En dat betekent dat je dus soms obstakels tegenkomt. Zo kan het zijn dat je vastgeroest zit in een relatie en je het moeilijk vindt om eruit te stappen. Toch weet je diep van binnen wat je écht wil. Dat besef je je vaak pas achteraf, maar je hart is intelligenter dan je denkt.

11. Geven, geven, geven

Behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden. Geven is een mooie eigenschap en als je genoeg te geven hebt, krijg je ook iets terug.

12. Treed uit je comfortzone

Veiligheid is een basisbehoefte en daardoor blijven we vaak in onze comfortzone hangen. Makkelijk, maar niet het recept om stappen te maken in het leven en jouw aantrekkingskracht te vergroten. Als je tevreden bent, prima. Wil je iets nieuws bereiken, dan verken je vanzelf nieuwe dingen die niet altijd makkelijk zijn.

13. Geef stress en zorgen weinig kans

Stress en jezelf zorgen maken is menselijk. Immers, als er gevaar loert, schieten we in de verdediging. Dat stamt uit de oertijd, maar sta open voor verandering, voor nieuwe dingen: alleen zo sleep je jezelf erdoorheen. Je laten leiden door angst is het stomste wat je kunt doen. Bedenk je in vervelende situaties: wat is het ergste dat er kan gebeuren? Vaak valt het antwoord dan mee.

14. Val, sta op en ga door

Alles gebeurt met een reden, dus geef nooit op. Een mislukking, is geen mislukking maar een levensles. Als je het leven op deze manier bekijkt, zit je minder bij de pakken neer en blijf je vertrouwen in aantrekkingskracht. Ook als het even tegenzit.

15. Oordeel niet

Iedereen maakt fouten en heeft een eigen manier om te leven.Dit is  Roddelen kan soms opluchtend werken, maar probeer dit niet te doen. Je kent zijn of haar kant niet. En geef al helemaal niet iemand anders de schuld als je weet dat jij een fout hebt begaan.

16. Pin je niet te veel vast op een opleiding

Je leert niet alleen op school. Een studie is mooi meegenomen, maar mensenkennis en levenslessen leer je in de praktijk.

17. Maak onderscheid tussen iets wat je nodig hebt en wat je wil

In andere woorden: wees realistisch en leef niet boven je stand. Kijk wat je nodig hebt om iets te bewerkstelligen, maar realiseer je ook dat aantrekkingskracht niet draait om materialisme.

18. Met geld koop je alles behalve geluk

Geld is makkelijk, maar als je niet gezond bent of geen liefde kent, heb je er niks aan.

19. Durf te vragen

Je bent niet geboren alles alleskunner en soms heb je hulp nodig om doelen te bereiken. Een netwerk is van groot belang. Netwerken is een kunst op zich, maar valt te leren.

20. Zorg ervoor dat je anderen inspireert

Net zo goed als jij anderen nodig hebt, ben jij misschien wel de key om een ander een duwtje in de goede richting te geven. Hoe mooi is dat? Als je iemand anders helpt om zijn of haar doelen te manifesteren!

Tot slot: manifesteren is niet zweverig, het is een superfocus en een mindset waardoor je je doel scherp houdt en het leven richting geeft waardoor de aantrekkingskracht vanzelf volgt.

Zo stap je uit je comfortzone 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️