Leonie Collombon
Leonie Collombon Betere wereld 13 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

8 x duurzame Vaderdagcadeaus om de mannen in je leven te verblijden

Je eigen vader of de vader van je kinderen laten weten hoe blij je met hem bent? Een kleinigheidje wordt ongetwijfeld gewaardeerd, maar de zoveelste mok met tekst of fles sterke drank is niet bepaald goed voor het milieu én een beetje afgezaagd. Deze duurzame vaderdagcadeaus hebben een diepere betekenis en belasten Moeder Aarde een stuk minder.

Deze duurzame Vaderdagcadeaus zijn niet zo standaard

Dit zijn ze:

Duurzame bloemen

Weinig zo sfeervol als een bos bloemen in huis, maar echt goed voor het milieu is een standaard boeket niet. Ga je voor een bio-bos van bijvoorbeeld bloomon, dan is de biologische voetafdruk een stuk minder groot. Dat zit ‘m onder andere in de kweeklocatie en het weglaten van chemische bestrijdingsmiddelen. Hoewel bloemen misschien niet je eerste gedachte zijn bij een vaderdagcadeau, weten we zeker dat ook de meeste mannen zich heel speciaal voelen als ze een bosje ontvangen.

Boek

Een altijd goed-cadeau: een boek dat je vader al jaren op z’n leeslijst heeft staan. En dat boek koop je in dit geval niet nieuw, maar tweedehands in de kringloopwinkel of online. Schrijf er een kaartje bij met de vraag of je vader het boek weer wilt doorgeven wanneer hij het uitgelezen heeft zodat nog veel meer mensen van het verhaal kunnen genieten.

Natuurlijke toiletartikelen

Veel traditioneler dan toiletartikelen als Vaderdagcadeau wordt het niet. Laat hem kennismaken met zijn favoriete producten maar dan in de vorm van een bar. Van shampoo tot scheerschuim: bij webshops als Happy Soaps vind je echt alles verpakkingsvrij. Op naar een badkamer en verzorgingsroutine zonder plastic.

Moestuinbak

Eigen kruiden kweken is ontzettend duurzaam, en daarvoor hoef je heus geen groene vingers te hebben. Geef je vader een moestuinbak en een how to-boek cadeau zodat zijn eerstvolgende maaltijd (deels) uit eten uit eigen tuin of balkon bestaat. Nieuwe hobby gegarandeerd.

Bak wat lekkers

Dat een vader van zijn volwassen kind niet per se een zelfgeknutselde boekenlegger of pennenbakje hoeft te krijgen, snappen we best. Maar waarom niet op een andere manier aan de slag met je handen? Bak een vegan taart en ga op Vaderdag langs om er samen een stuk van te eten. Hij blij, jij blij.

Uitwisbaar notitieboekje

Net zo’n zwak voor notitieboekjes als wij? Op papier schrijven blijft charmanter dan typen op een laptop, maar papier weggooien is dan weer zonde. MOYU bedacht daar het uitwisbare notitieboek op. Zo krijg je wel het gevoel van schrijven, maar kun je de schrijfsels zo weer weghalen als ze niet meer nodig zijn. Pluspunten voor het strakke design van de boekjes: daar kan je vader zonder schaamte mee op z’n werk aankomen.

Duurzaam kledingstuk

Hoewel het met Vaderdag meestal prima weer is, is de zomer voorbij voordat je het doorhebt. Bereid hem nu alvast voor op de koude dagen die gaan komen en schaf een pyjama en pantoffels van een duurzaam merk aan. Bij Project CeCe vind je veel merken waardoor de verwarming in de winter een standje lager kan.

Duurzaam doe-cadeau

We sluiten af met de klassieker onder de duurzame cadeaus: een doe-cadeau. Trakteer hem op een kookworkshop en leer samen alles over een lokale keuken, vegan koken of bijvoorbeeld fermenteren. Hiermee scoor je dubbelpunten, want naast een leuke activiteit, doe je zo ook nog eens tijd samen cadeau.

Selfcare cadeaus voor een tevreden innerlijke mens

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️