Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 13 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

Column Sophie Hospes: 75 hard en strakker dan ooit

Sophie Hospes – owner van International Creative Branding Agency  StudioSophieHospes – besloot zichzelf te committen aan de challenge: 75 hard. Geen kattenpis. Want wie meedoet aan 75 hard moet onder andere 75 dagen lang 2x per dag 45 min sporten, alcohol laten staan en een strikt dieet volgen. Sophie schreef eerder een column en heeft momenteel al 65 van de 75 dagen afgestreept. En dus komt de eindstreep in zicht. Hoe voelt dat? Ze vertelt het hieronder…

“Toen ik begon was mijn mindset anders dan daarvoor. Ik wilde het dit keer niet proberen, ik was vastberaden om het te dóen. En dat is voor mij een van de allergrootste gamechangers in het leven an sich, die mindshift. Als je jezelf namelijk uitdaagt én ervan uitgaat dat je niet stopt voor je het beoogde resultaat hebt behaald, is de kans op succes vele malen groter. Dat heb ik nu al verschillende keren gemerkt. En het blijkt ook zo te werken in het geval van 75 hard.

75 hard met low’s en high’s

We zitten as we speak op #Day65. Uitdagend? Zeker! Maar ik ben er ook 100 procent van overtuigd dat de low’s niet opwegen tegen de high’s. De energie die vrijkomt wanneer je je aan je eigen afspraken houdt, is waanzinnig. Dit gegeven is  iets wat ik mijn klanten op dagelijkse basis meegeef, maar ik vind het daarnaast belangrijk om dit zelf te (blijven) ervaren. Mezelf uitdagen is dus key. Niet alleen voor wie ik ben en wil zijn. Maar ook voor wat ik doe..

Het effect dat de afgelopen 65 dagen zowel fysiek als mentaal op me hebben gehad, is onmiskenbaar. Vandaag vertel ik je meer over het fysieke effect dat deze waanzinnige challenge tot nu toe op me heeft gehad…

De progressie-foto’s die dit oplevert, zijn naast bewijs van mijn fysieke vooruitgang en kracht, ook een visuele herinnering van mijn persoonlijke doorzettingsvermogen.

Atletisch en strak

Laten we beginnen met het keiharde bewijs dat deze challenge wat oplevert! Ik zie het aan mijn lijf, het oogt atletischer en ‘strak’. Wat strak is, is natuurlijk subjectief maar voor mij is het dat ik letterlijk strakker in mijn vel zit en ook spieren zie waarvan ik de naam moet googlen. Ondanks dat dit voor mij niet het doel is van deze challenge, is het geweldig om te merken dat de mate van consistentie en toewijding die bij 75 hard komt kijken, bijdraagt op zoveel vlakken, zelfs in zo’n relatief korte periode. De progressie-foto’s die dit oplevert, zijn naast bewijs van mijn fysieke vooruitgang en kracht, ook een visuele herinnering van mijn persoonlijke doorzettingsvermogen. En dat is misschien wel net zo waardevol.

Energy-return

Ik was al relatief fit (dacht ik) maar ik merk nu een soort van extra dimensie op gebied van fitheid. Die dagelijkse work-outs hebben hun vruchten afgeworpen. Niet alleen zichtbaar, ook onzichtbaar merk ik dat mijn lichaam een grote shift heeft gemaakt. Ik word ‘s ochtends fit wakker (mits ik genoeg slaap), het is alsof de work-outs een ‘energy-return’ geven! Daarnaast is een belangrijke realisatie dat de middagdips veel minder voelen, ik heb het vermoeden dat dit ook komt door de gezonde eetkeuzes en portie verdeling (minder snacks en grotere maaltijden met whole foods).

Breder workout-spectrum

Doordat het gaat om twee work-outs per dag, heb ik de afgelopen twee maanden het soort work-outs dat ik doe, uitgebreid. Normaal gesproken heb ik een vaste work-out routine. Dat is lekker, maar kan soms ook als een sleur voelen of gaan vervelen. Door middel van 75 hard stak ik daar een stokje voor. Naast mijn reguliere workouts in de sportschool ben ik o.a. gaan hardlopen, fietsen, HIIT trainingen & touwtje springen.

Ik heb mezelf meerdere keren in het diepe gegooid; steeds weer een nieuwe work-out geprobeerd. En zo daagde ik mezelf de afgelopen 65 dagen meerdere keren uit om weer wat nieuws te leren. Iets nieuws leren houdt een mens scherp, maakt creatief en prikkelt de nieuwsgierigheid. Allemaal elementen die ik in het niet-sportende en vooral ook werkende leven ontzettend goed kan inzetten!

En eerlijk is eerlijk hoor… Ondanks dat het goed gaat op het gebied van motivatie en discipline, waren er ook dagen bij waarop ik stiekem dacht: “Nóg een workout na deze drukke dag? Moet dat echt?”, maar ik ben het gaan zien als een moment voor mezelf en dat maakt dat ik het ‘moeten’ steeds weer kon omzetten in ‘mogen’.

En het effect dat dat had? Dat was misschien wel het meest interessante van mijn 75 hard challenge tot nu toe. Ik vertel je er alles over in mijn volgende column!

TikTok trend: binnen 75 dagen topfit worden met de ’75 Soft challenge’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️