Babette Grunder
Babette Grunder Beweging 10 aug 2016
Leestijd: 4 minuten

7 positieve veranderingen die ik onderga tijdens de voorbereidingen rondom mijn kickbokswedstrijd

Babette (25) verruilt sinds februari haar Alexander Wang bag voor een sporttas en haar werkborrels voor urenlang beuken in een klassieke vechtschool. In november maakt ze haar debuut in de ring tijdens een kickboksgala. Op Bedrock beschrijft ze in een driedelige serie wat er aan haar journey vooraf ging, wat het mentaal met haar doet en wat ze geleerd heeft. Terwijl ik naar mijn kickbokstraining fiets sta ik stil bij de tekst. Ik fantaseer over het moment waarop ik in mijn cape de felle lichten in stap. Vanuit het donker, op weg naar de ring. Een ongebruikt paar gloves aan mijn handen en een blik op oneindig. Dit kan wel eens mijn opkomstnummer worden. Bedankt Kanye West.

Toegegeven: het was afgelopen week niet de eerste keer dat ik aan mijn gevecht op 19 november dacht. Wel zag ik het moment voor het eerst heel helder. Mijn gevisualiseerde opkomst was als een Victoria’s Secret show-moment. Míjn moment. Zeker van mijn kunnen.

Ik krijg al vanaf het begin van mijn kickboksjourney – je leest hier hoe ik van modemeisje naar kickbokser transformeerde – regelmatig de vraag: ‘wat doet zo’n wedstrijdvoorbereiding met je?’ Ik denk dat afgelopen week het moment was waarop ik het écht voelde. Het antwoord was ineens heel helder.

Tevredenheid

Ik ben tevreden. Ik hoef niet meer, beter, leuker. En dat is een gevoel wat ik niet ken. Op mijn 21e had ik een droombaan bij Glamour, woonde ik in een appartementje in Amsterdam, reisde ik voor mijn werk en kon ik mijn vrienden en familie zien wanneer ik wilde. En toch was het niet genoeg. Want ik wilde meer. Meer geld, meer van de wereld zien, meer plezier, meer lusten, meer rust.

Rust

En dat brengt me bij het volgende punt. Want het mag voor de buitenwereld soms onmogelijk lijken (‘hoe kun je 6 dagen in de week trainen als je ook een sociaal leven én een drukke baan hebt?’), mijn kickbokswedstrijd brengt rust. Ik plan tegenwoordig en ik kan zonder schuldgevoel ‘nee’ zeggen tegen mensen. Nee, ik ga niet mee naar dat festival waar ik de muziek stom vind. Nee, ik skip de verjaardag van de vriend van mijn vriendin’s broer.

Balans

Vandaag eet ik een salade en morgen neem ik een gekarameliseerd chocolade dessert met zeezout en zonder spijt. Met een trainingsschema van 6 dagen is voeding belangrijk. Eiwitten na de training en energie voor de training. Het wordt ineens allemaal heel simpel. Tenslotte traint het vervelend met een verse carrotcake achter je kiezen.

Vriendelijker

Ik heb meer geduld en meer inlevingsvermogen. Niet alleen tijdens mijn trainingen als ik luister naar de lichaamstaal van mijn tegenstander, maar ook in het dagelijks leven. Ik zit goed in mijn vel omdat ik gezond eet, veel beweeg en op tijd naar bed ga. Dat maakt me geduldiger en vriendelijker. Zo simpel kan het leven zijn.

Pilates: 5 dingen die je wilt weten voordat je met deze sport begint

Zelfliefde

Want, eigenlijk ben ik best wel een leuk persoon. Ik heb doorzettingsvermogen, ik ben gemotiveerd, opgewekt én ik ben eigenlijk best strak door dat boksen. Voorruit, misschien een klein beetje jammer van die ‘onzichtbare meloenen’ onder mijn armen waar vriendin C me vorige week op wees. Maar ik noem het liever zelfvertrouwen.

Vooruitgang

Het leven kan zo simpel zijn deel 2. Want vooruitgang is fijn. Het geeft voldoening en betekent dat je ergens beter in wordt. En ergens beter in zijn geeft zelfvertrouwen. En zelfvertrouwen zorgt voor vooruitgang.

Conditie

Pakt die gespierde dude de roltrap? Ik ga voor de trap en ben eerder boven. Fietst de Foodora-koerier me voorbij? Ik móet hem voor de brug inhalen zonder te hijgen. Loopt er een fanatiekeling voor me in het park? Het gat tussen ons mag niet groter worden. Het is heerlijk om te kunnen vertrouwen op je conditie. Het leven wordt er makkelijker op. Het geeft een sterk gevoel. Daar kan geen Beyoncé-song tegenop. Beyoncé’s killerconditie blijft daarentegen een uitdaging voor me. Maar dat is een andere discussie.

Motivator

Het leukste van allemaal: soms ben ik zelfs een motivatie voor mensen. Want als een modemeisje zich in 10 maanden van niks naar een kickbokswedstrijd kan toewerken, dan is jouw droom ook dichterbij dan je denkt.

Onderzoek wijst uit: dit is het grote voordeel van sporten met je lover

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️