Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Voeding 22 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

5 makkelijke recepten voor heerlijk en gezond water (zo kom je wel aan die 2 liter)

Geen zin in wéér een saai glas water? Voor wat meer variatie kun je vers fruit en kruiden toevoegen. Het zorgt niet alleen voor meer smaak, maar het zorgt ook voor een vitamine boost.

5 makkelijke recepten voor heerlijk en gezond water

Welke lijkt jou ‘t lekkerst?

1. Komijn, munt en komkommer

Deze drie ingrediënten hebben een verkoelende werking; het is dan ook een heerlijk drankje voor de zomer. De komijn in het drankje is goed voor je spijsvertering.

How to: je eigen ‘moon water’ maken (en waarom je dat wilt doen)

Voeg 6-8 schijfjes komkommer, 3-4 verse muntblaadjes en 1-2 theelepeles komijn bij 8 kopjes water. Laat het een nacht in de koelkast staan en geniet van je verfrissende drankje.

2. Cayennepeper en limoen

Water met de smaak van limoen is perfect om je dag mee te beginnen. De cayennepeper in het water zorgt ervoor dat je stofwisseling wordt verhoogt en je bent meteen wakker door de pittige kick.

Mix het sap van 1/4 limoen met 2 kopjes lauwwarm water en voeg vervolgens 1/8 theelepel cayennepeper toe. Heerlijk!

3. Sinaasappel, gember, kurkuma en zwarte peper

Dit drankje is lekker en o zo gezond. Gember en kurkuma hebben beiden ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, peper stimuleert onder andere de spijsvertering en sinaasappels bevatten veel vitamine C.

Slechte slaper? Dat heeft misschien te maken met je spijsvertering

Voeg 3 stukjes sinaasappel, 1/2 theelepel geraspte verse gember, 1/2 theelepel kurkuma poeder, en een beetje fijn gemalen zwarte peper bij 1 liter water. Zet het een nacht in de koelkast en drink het heerlijk gekoeld. Vergeet niet om even te roeren!

4. Watermeloen, basilicum en sumak

De antioxiderende werking van sumak zorgt samen met de antibacteriële eigenschappen van basilicum voor een verfrissend glaasje water.

Meng 2 kopjes met meloenstukjes, 5 verse basilicumblaadjes en 2 theelepels sumak samen. Giet het mengsel in een ijsblokjesvorm en laat dit een nacht in de vriezer staan. Voeg de ijsblokjes toe aan een glas met koolzuurhoudend water voor een heerlijk drankje!

5. Kokos en limoen

Wanneer je limoenblaadjes toevoegt aan je kokoswater zorgt dit voor een heerlijk tropisch drankje.

Mix 1/4 theelepel met gedroogde limoenblaadjes toe aan je kokoswater en laat het een nacht in de koelkast staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️