Leonie Collombon
Leonie Collombon Betere wereld 20 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

4x duurzame hotspots die je niet wilt missen op Zanzibar

Het woord paradijs lijkt voor het Oost-Afrikaanse eiland Zanzibar bedacht te zijn: de azuurblauwe oceaan, hagelwitte stranden en relaxte Hakuna Matata-levensstijl zorgen ervoor dat het een fijne bestemming is. En hoewel het eiland er in eerste instantie niet om bekend staat, vind je ook genoeg duurzame hotspots op Zanzibar.

Van vegetarische restaurants tot zero impact bungalows: we zetten de vijf verrassendste duurzame hotspots van Zanzibar op een rij. Deze (letterlijk en figuurlijk) groene plekken mag je niet missen tijdens een vakantie op dit eiland.

Duurzame hotspots Zanzibar: The Nest restaurant

Voor het beste vegetarische eten op het eiland moet je bij The Nest zijn. Boek één van de boomhutten voor het verrassingsmenu van de chef of diner à la carte in een van de schattige hutjes op de grond. Op het menu? Pizza’s, gerechten met een mediterrane invloed en verschillende curry’s, maar ook voor de traditionele Swahili cuisine kun je hier terecht.

Chumbe Island, Coral Park

Goed, officieel hoort dit eiland niet bij Zanzibar, maar omdat het op zo’n acht kilometer afstand ligt, rekenen we het voor het gemak even erbij. Op Chumbe Island doen de eigenaren van de gastbungalows er alles aan om het koraal te beschermen -en dit is dan ook dé plek om als toerist te genieten en tegelijkertijd aan je ecologische voetafdruk te denken. Alle bungalows zijn gebouwd met zero impact en die gedachte wordt doorgetrokken in je complete ervaring op het privé-eilandje. Groener wordt het niet.

Colors of Zanzibar

Van dolfijnen spotten tot een spice tour in het authentieke Stone Town: naast urenlang relaxen op een strandbedje is er op Zanzibar genoeg te doen. Waar je zulke tours boekt, is van groot belang. Bij de ene organisatie wordt er een stuk minder rekening gehouden met de lokale bevolking en haar leefomgeving. Boek je een activiteit bij Colors of Zanzibar, dan weet je dat duurzaamheid en respect voor de locals op nummer één staan.

Hotel Verde

Combineer je duurzaamheid graag met luxe, dan zit je bij Hotel Verde goed. Dit luxe spahotel werd uitgeroepen tot het groenste hotel van het eiland en voert dit door in alle aspecten van je bezoek. Met uitzicht op de oceaan, meerdere zwembaden en gezonde keuzes in het restaurant is duurzaam vakantie vieren hier geen straf.

Hoe de prachtige Afrikaanse ubuntu-filosofie ons leert minder egoïstisch te zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️