Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 13 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze mooie zomerboeken wil je geheid meenemen op vakantie

Als er iéts is waar we blij van worden, dan is het wel van boeken lezen. Niets is immers zo fijn om even helemaal weg te dromen in een goed boek dat jou inspireert, je meeneemt naar nieuwe werelden of waar je mooie levenslessen uithaalt. En laat de zomer nou een perfect moment zijn om nieuwe en inspirerende boeken te verslinden! Daarom delen we een aantal fijne zomerboeken die je direct het ultieme zomergevoel bezorgen.

Hoewel we vaak heus wel weten wat we van lezen rustig worden, even helemaal ontprikkelen, juist opladen en er even offline door zijn, hebben we er vaak te weinig tijd voor. Eigenlijk is dat zo zonde, want er zijn heel veel prachtige boeken waarvan je instant kunt opladen en een heerlijk vrij- én zomergevoel krijgt. Of je nu op vakantie bent of gewoon lekker thuis!

De zomerboeken van 2023

Met liefde delen we dé zomerboeken van 2023:

De magie van reizen – Rosa Bertram

Het boek van de oud-hoofdredacteur van BEDROCK, Rosa Bertram, neemt je letterlijk mee op reis. Ze beantwoordt samen met psychologen en filosofen vragen als ‘waarom reizen we eigenlijk?’, ‘wat gebeurt er met je als in je eentje weg van huis gaat, buiten je comfort-zone en zonder je vrienden en familie om je heen?’, ‘wat doet het met de relatie tot materie als je rondreist met alleen een backpack?’, ‘wat leren we van de natuur als we in de wildernis leven?’, ‘wat leren we van moeilijke momenten?’, maar ook ‘hoe nemen we de lessen die we op reis leren weer mee naar huis?’.

Je begrijpt: het boek prikkelt om buiten de begaande paden te denken en bevat bovendien mooie coachingsvragen aan het eind van ieder hoofdstuk die je aan het denken zetten. Aanrader dus! Als zomerboek, maar eigenlijk voor elke tijd van het jaar.

Ongetemde wijsheid

Ongetemde wijsheid – Mirabai Starr

“Levenslessen van krachtige en wijze vrouwen, godinnen en mystici”, luidt de ondertitel van het boek. Het boek laat aan de hand van inspirerende en mystieke vrouwen uit de wereldgeschiedenis zien wat vrouwelijke spiritualiteit is. Door de eeuwen heen zijn er altijd intellectuele en wijze vrouwen geweest met een belangrijke boodschap. Vaak werden ze, in een door mannen gedomineerde wereld, niet gehoord. Ongetemde wijsheid is een ode aan vrouwelijke wijsheid en spiritualiteit.

Hij staat in het lijstje zomerboeken, maar je kunt ‘m natuurlijk op ieder moment lezen waarop jij wel wat women power kunt gebruiken.

Daar waar de rivierkreeften zingen

Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

Deze bestseller kan je haast niet ontgaan zijn. Het spannende en mooie verhaal gaat over ene Kya Clark die in haar eentje is opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, helemaal afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is…

De Alchemist

De Alchemist – Paulo Coelho

Het verhaal van de alchemist is een all time favorite die je opnieuw en opnieuw kunt blijven lezen. De jonge schaapherder Santiago heeft één grote wens: de wereld bereizen tot in alle uithoeken om zo uit te vinden hoe deze in elkaar zit. Het verhaal is aangrijpend, prachtig opgeschreven en zit bovendien bomvol levenslessen.

een koffer vol citroenen

Een koffer vol citroenen – Hassnae Bouazza

Een koffer vol citroenen van journalist Hassnae Bouazza is een liefdevol portret over de kracht van moederliefde. Het is in een koekjeswinkel op het vliegveld van Casablanca dat Hassnae Bouazza zich realiseert dat ze met het plotse overlijden van haar moeder meer is kwijtgeraakt dan alleen een ouder.  Een koffer vol citroenen is een prachtig liefdevol portret van een moeder en dochter en gaat over moederliefde… Aanrader!

Veel leesplezier met deze mooie zomerboeken!

Wil je meer boeken lezen? Handige trucs zodat het wél lukt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️