Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 12 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Zelf gellak op jouw nagels doen? Deze tien tips & tricks wil je weten

Maandelijks een bezoek aan de nagelsalon brengen is pure luxe. Het kost tijd, geld en commitment. Want wie verzorgde nagels wil houden, is verplicht om met enige regelmaat te gaan. Niet zo gek dat steeds meer mensen zelf aan de slag gaan. Dat kan heus want met deze tien tips & tricks van Soap x Pink Gellac lak je als een pro en doe je aan selfcare!

Mooie, verzorgde handen om door een ringetje te halen krijg je niet vanzelf. Daar komt een manicure aan te pas en tegenwoordig is dat vaak met gellak.

We merken dat er veel vooroordelen zijn over deze manier van nagels lakken want nagels verklappen veel over je gezondheid. Daarom kregen wij van Jessica, werkzaam bij Soap, nuttige en betrouwbare tips.

Tien tips & tricks om thuis te lakken als een pro

1. Heb je last van afbladderen en chippen? Het goed voorbereiden van de nagels is het halve werk, dus neem de tijd voor een ‘prep routine’.

2. Probeer direct contact met water minimaal een uur vóór het aanbrengen te vermijden. Vocht in de nagels zorgt er namelijk voor dat de basecoat minder goed hecht.

3. Duw altijd eerst de nagelriemen voorzichtig terug. Hierdoor kun je gemakkelijker zo dicht mogelijk bij de nagelriem lakken en lijken je nagels direct langer.

4. Het ontvetten van de nagel is een van de belangrijkste stappen om te zorgen dat de manicure goed blijft zitten. Het verwijdert ook het laatste beetje stof na het vijlen van de nagels.

5. Zorg altijd dat je een schone werkplek en lamp hebt, om te voorkomen dat er stof, pluisjes of haartjes op je nagels terechtkomen.

6. Houd je vingers zo plat mogelijk onder de lamp zodat de lak goed kan uitharden. Door de positie van de duim kan dit lastig zijn. Steek je duimen daarom los van de andere vingers plat in de opening om de gellak extra goed uit te harden.

7. Een te dikke laag gellak kan niet goed door en door uitharden. Het helpt dan ook niet om de kleur langer in de lamp te houden. Breng daarom liever drie dunne lagen aan dan twee dikke lagen.

8. Vergeet je nagels niet te ‘sealen’ met een top coat, ook als je gellak gebruikt. Door deze finishing touch goed over de hele nagel, en vooral de randen en de top, aan te brengen voorkom je dat de lak aan de bovenkant loslaat.

9. Wacht na het lakken van de top coat altijd twee minuten voordat je de plakkerige laag met een nail wipe en cleaner verwijdert, anders krijg je een doffe finish.

10. Nagelriemolie is je beste vriend. Het dagelijks inmasseren van een cuticle oil bevordert de flexibiliteit van de nagels en zorgt dat je manicure met gellak langer mooi blijft.

Het starterspakket van Pink Gellac, verkrijgbaar bij Soap, bevat basisbenodigdheden – zoals een led lamp, prep booster, een base coat en top coat – en vier nagellakkleuren in rode en roze tinten. Alle stappen zijn onmisbaar en wat ons betreft niet onbelangrijk: deze producten zijn allemaal veganistisch en blijven tot wel 14 dagen goed zitten.

8 x effectieve manieren om self-care te beoefenen (aldus de wetenschap!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️