Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Betere wereld 2 sep 2022
Leestijd: 1 minuut

Aha: dít betekenen die kleine witte stipjes op je pannenkoekenplant

De pannenkoekenplant is een weelderige plant en is sowieso een eyecatcher in je interieur. Deze plant wordt ook wel de Pilea peperomioides genoemd, maar omdat de bladeren ons doen denken aan pannenkoeken noemen we ‘m in Nederland gewoon lekker pannenkoekenplant.

Zolang ‘ie gezond is ziet ‘ie er heel goed uit en groeit deze plant ook snel. Je kan ‘m zelf makkelijk stekken zodat je jouw eigen kleine baby’s hebt. Toch zijn er soms witte stipjes op je pannenkoekenplant te spotten, en we leggen je graag uit wat deze precies betekenen.

De oorzaak van die witte stipjes op je pannenkoekenkplant

Af en toe kunnen er witte stipjes ontstaan op de bladeren van je pannenkoekenplant. Dit zijn huidmondjes, en dat witte wat je ziet is kalk dat soms dus naar buiten komt. Waar het door komt? Door het water dat je jouw plant geeft. Vooral als je in een gebied woont waar veel kalk in het kraanwater zit, zul je wat vaker last krijgen van deze stipjes.

6 prachtige planten die véél te duur zijn (maar je stiekem wel wilt hebben)

Geen zorgen, je weelderige plant kan hier goed tegen, maar we snappen helemaal dat jij er niet zo gek op bent. Gebruik regenwater om je pannenkoekenplant water te geven. Op deze manier heb je geen last van kalk in het water en ontstaan er logischerwijze ook geen witte stipjes meer. Simple as that.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️