Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 25 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

When Business Is Love onthult Jan’s leiderschapsfilosofie: meer liefde op de werkvloer

When Business Is Love onthult Jan’s leiderschapsfilosofie en legt uit hoe elk bedrijf, in welke sector dan ook, kan opereren op basis van liefde en hoe dit doorwerkt op andere vlakken in jouw leven. Het boek onderzoekt meer dan twintig facetten van Jans methodologie, van het creëren van een cultuur die mensen, verbeeldingskracht, vakmanschap en meesterschap waardeert, tot het belichamen van eigenschappen als eerlijkheid, openheid, vergevingsgezindheid, integriteit, nederigheid en aanmoediging.

Jan Ryde is CEO van Hästens, een zéér succesvol Zweeds familiebedrijf bekend om het vervaardigen van bedden met het kenmerkende Blue Check-patroon. Het bedrijf staat bekend om de hoge kwaliteit, vakmanschap en duurzaamheid.

Ryde is een atypische en inspirerende CEO die eerder overkomt als een hippie dan een keiharde eindbaas. En dat komt omdat hij leeft en leidt vanuit liefde.

Zo breng je als ondernemer of bedrijf meer liefde op de werkvloer

Ryde inspireert lezers om de essentie van When Business Is Love te omarmen. “Ik moedig je aan om, bij het doorlezen van elk hoofdstuk, het stapsgewijze recept voor succes en liefde te onthullen dat voor velen van ons van onschatbare waarde is en om het toe te passen in zowel je persoonlijke als professionele leven,” aldus Jan Ryde.

Om een bedrijf of onderneming vanuit liefde te runnen, is het belangrijk om een unieke missie te hebben die je iedere dag weer inspireert en motiveert. Bij Hästens is de unieke missie: de wereld een betere plek maken door de mooiste bedden ter wereld te creëren. Dit resulteert in een heldere visie, passie en intense toewijding aan kwaliteit en vakmanschap.

Geen concurrentie

Een ander belangrijk punt is hoe je tegenover concurrentie staat. Hij begint dit te omschrijven vanuit het dog-eat-dog principe, waarin verwezen wordt naar een competitieve omgeving. Mensen zien ondernemen of het runnen van een bedrijf vaak als een spel met winnaars en verliezers. Dit zorgt ervoor dat ze uiteindelijk uit gebrek denken, het is een manier van denken die komt vanuit schaarste. Want je kunt best snuffelen aan een ander bedrijf, maar je moet het zélf doen, vanuit een intrinsieke motivatie.

De wonderbaarlijke macht van keuzevrijheid

En wat die motivatie is: dat mag jij kiezen. Zolang je handelt vanuit je authentieke zelf, kun je een streep door concurrentie zetten. Er is altijd concurrentie en er zijn altijd mensen op de wereld die op dit moment exact hetzelfde idee hebben als jij. De vraag is: wat doe je hiermee?  Dat is een keuze.

Je kunt er voor kiezen om ergens honderd procent voor te gaan, dit is empowerment.  Sommige mensen doen dit niet omdat ze handelen vanuit angst in plaats vanuit liefde. Ze reageren dan op ongunstige omstandigheden door te zeggen: “Nou, dat is het leven! Wat kan ik doen?” Dit type persoon gelooft ook echt dat hij niets kan doen. Toch hebben wij mensen de macht om ons eigen lot te kiezen. Wij kunnen ervoor kiezen om dus een slachtoffer te zijn of iets anders zijn: een schepper.

Liefde op de werkvloer creëert krachtige energie

In When Business Is Love betoogt Ryde dat levens kunnen worden getransformeerd door de manier waarop we ons op de werkvloer gedragen. Het gedrag op de werkvloed kan iemands leven op meerdere vlakken beïnvloeden. Liefde is de krachtigste energie; het is de essentie van ons bestaan ​​en de drijvende kracht achter alles wat we doen.

Als we ons werk met liefde benaderen, hebben we niet alleen een positieve impact op onze collega’s, klanten en producten, maar transformeren we ook ons ​​eigen leven. Dit komt omdat liefde een krachtige energie is die door ons heen stroomt en wanneer we onze acties op deze energie afstemmen, trekken we meer liefde en overvloed in ons leven aan. De manier waarop we op het werk zijn, heeft daarom invloed op ons hele leven. Wanneer liefde op de werkvloer normaal is, werkt dit ook thuis zo door. Je bent zachter, kunt beter tegen kritiek en hebt meer geduld.

liefde-werkvloer
Je koopt When Business is Love op Bol.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️