Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 5 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 6 maart tot 12 maart 2023

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet BEDROCK’s astroloog Maannomade.

Maandag 6 maart

Maan nog in Maagd

We beginnen de week astrologisch gezien rustig met weinig spannende overgangen. De maan staat nog in Maagd waardoor we onze emoties logischer benaderen en meer behoefte hebben aan het afwerken van de losse eindjes die we nog hebben laten liggen. Een handige dag dus om vandaag je handen uit de mouwen te steken, problemen te analyseren of juist in te lezen in literatuur die op je ligt te wachten.

Je zal merken dat je nieuwe informatie tijdens deze maanfase beter in je op kan nemen omdat het makkelijk is er om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. Handig, want morgen zorgt de volle maan er voor dat ons hoofd voller zal zitten met alle gedachten die door ons hoofd zullen schieten…

Dinsdag 7 maart

Volle maan in Maagd + Saturnus naar Vissen (tot 2026)

Over het algemeen zal vandaag geen hele emotionele dag worden, ondanks de volle maan die daar toch wel bekend om staat. De volle maan staat namelijk in Maagd, een sterrenbeeld dat ons een stuk logischer en rationeler laat denken waardoor onze emoties minder in de weg zullen zitten tijdens dit hoogtepunt. Dit geeft ons meer ruimte om onze gedachten te analyseren, nu we merken dat we door de volle maan kritischer zullen reflecteren op de afgelopen tijd.

Probeer het duiveltje op de ene schouder tijdens het reflecteren wel af te wisselen met het engeltje, want de kans ligt op de loer dat je enorm kritisch voor jezelf zal zijn als je het graag anders had willen doen. Een beetje liefde voor de keuzes die je hebt gemaakt, is zeker welkom.

Naast de volle maan, is er vandaag nog een belangrijk hoogtepunt waar we even bij stil staan. Saturnus, een langzaam bewegende planeet zal de komende tijd in Vissen verblijven. Deze planeet heeft door zijn langzame reis geen directe invloed op ons, maar zal meer een algemene invloed gaan hebben op onze samenleving. Langzaam, maar krachtig dus. Saturnus staat bekend om zijn levenslessen die hij ons leert, niet door ons alles op een presenteerblaadje voor te schotelen maar letterlijk met vallen en opstaan.

Nu Saturnus tot 2026 in dit gevoelige maar creatieve sterrenbeeld zal verblijven, zullen we de komende jaren een shift gaan maken in de samenleving. Waar we de afgelopen jaren veel aandacht hebben gestopt in innoveren, veranderingen maken en meer aandacht voor anderen in de samenleving, gaan we nu juist meer aandacht creëren voor ons eigen welzijn, met de flow mee gaan en onze creativiteit.

In plaats van te willen veranderen, leren we nu juist om te roeien met de riemen die we hebben en onze verantwoordelijkheid te nemen. Een creatievere energie waar meer ruimte is voor welzijn, zowel lichamelijk als mentaal is iets wat we de komende tijd van Saturnus kunnen verwachten.

Woensdag 8 maart

Maan naar Weegschaal

Na de volle maan kunnen we de komende dagen even bijkomen als de maan naar de zachtaardige Weegschaal verhuisd. Hierdoor merken we dat we meer in balans zullen komen als we de drukte achter ons laten en meer in het moment durven te leven. Niet alleen geeft deze maanfase lichamelijke rust, maar ook mentaal ervaren we meer vrede waardoor dit ook een goede tijd kan zijn om te vergeven.

Anderen vergeven voor wat er in het verleden is gebeurd, maar ook jezelf vergeven voor alle oordelen die je over jezelf hebt en de momenten waarin jij jezelf klein hebt gehouden. Een goede tijd dus om je hart te openen om meer liefde uit te stralen naar anderen en zeker ook naar jezelf.

Vrijdag 10 maart

Maan naar Schorpioen

Het weekend besteden we in de energie van de maan in Schorpioen, een sterrenbeeld die ons alles juist sterker laat ervaren. Een contrast met de maanfase die we een paar dagen geleden ervaarden, waar het vooral draaide om rust en balans, want Schorpioen kan het ons best eens lastig gaan maken. De maan in Schorpioen haalt namelijk sterke emoties in ons naar boven waardoor we onszelf beter leren kennen.

Dit kan best confronterend zijn, maar het helpt ons vooral om het beste uit onszelf te halen door oude problemen onder ogen te komen en te weten hoe we het anders kunnen gaan aanpakken. Daarnaast is dit ook een passievolle maanfase, waardoor je komend weekend ook zeker kan gebruiken om de romantiek op te spicen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️