Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 2 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 3 juli tot 9 juli 2023

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet BEDROCK’s astroloog Maannomade.

Weekhoroscoop van 3 juli tot 9 juli

Maandag 3 juli

Volle maan in Steenbok

We starten de week met de volle maan die hoog aan de hemel staat en ons toch een beetje vermoeid de week laat beginnen. Geen wonder dat de volle maan berucht en beroemd is, want we kunnen niet ontkennen dat we qua gevoelens een beetje vast lijken te zitten in de dagen rondom de volle maan in Steenbok omdat dit ons onderbewustzijn best op hol kan gaan brengen.

Dankzij de nuchtere visie van Steenbok hebben we de neiging om ons te verliezen in ons werk als er lastige gevoelens de kop op steken, terwijl deze struisvogelpolitiek juist hetgeen is waar we verbeteringen in moeten gaan aanbrengen. Tijd dus om minder afleiding te zoeken en eens te gaan uitpluizen waar jij je nou zo over kan opwinden…

Dinsdag 4 juli

Maan naar Waterman

Na de volle maan die ons hoofd vol met gedachten heeft gestopt, hebben we dankzij de overgang van de maan naar een nieuw sterrenbeeld de kans om deze gedachten om te zetten. Waar we tijdens de maan in Steenbok geneigd zijn om te doen alsof lastige emoties en zorgen niet bestaan, helpt de maan in Waterman ons juist om van een afstandje deze te gaan uitpluizen.

Ineens voelen we ons meer de psycholoog dan de cliënt die op de bank zit en dat helpt ons om meer rust te vinden als we beseffen dat het allemaal gewoon heel menselijk is. Maak extra gebruik van de sociale kant die Waterman met zich meebrengt als extra uitlaatklep voor de inzichten die in je opkomen, want twee weten altijd meer dan een.

Donderdag 6 juli

Maan naar Vissen

Waar de maan in Weegschaal ons helpt om van een afstandje naar onszelf, ons gedrag en onderbewustzijn te kijken zodat we alles op een rijtje kunnen zetten, is het juist de maan in Vissen die ons echt een stukje verder helpt. Want we kunnen onze emoties wel rationeel aan pakken, maar we zullen niet ver komen als we nog niet toe durven te geven aan de hulp die we nodig hebben.

Gelukkig helpt de maan in Vissen ons om juist de kwetsbare kant van onszelf naar buiten te laten zien zodat anderen zien dat het gras niet altijd groener is dan het lijkt. Fijn om niet alleen meer verbinding te voelen, maar ook juist om compassie te ervaren voor de mensen die jou misschien niet altijd netjes hebben behandeld.

Die aso’s die je deze dagen tegenkomt, hadden vast een slechte dag of veel aan hun hoofd. Gelukkig is het dankzij de maan in Vissen makkelijker om meer compassie te tonen waardoor we minder defensief zullen reageren op dergelijke situaties. Scheelt weer een aantal discussies…

Zaterdag 8 juli

Maan naar Ram

De relaxte dagen van de maan in Vissen laten we achter ons nu de maan naar pittige Ram verhuist. Een sterrenbeeld dat ons helpt om de avontuurlijke kant van het leven met beide handen aan te grijpen. Minder afwachten en meer vertrouwen op dat het hoe dan ook goed zal gaan komen. Dagen dus waarin we uitgedaagd worden om nieuwe stappen te zetten, groter te durven dromen en meer te leven vanuit enthousiasme dan uit de angst voor ‘wat als’.

Emotioneel doet dit veel met je, want het minder afwachten uit zich ook in sneller emotioneel reageren op situaties. Pas dus op met jouw scherpe woorden voordat je in een onnodige discussie beland…

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️