Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 31 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Vuur element: Sla jij dicht in moeilijke gesprekken?

Het lichaam heeft twaalf hoofdmeridianen, ook wel energiebanen genoemd. Hier doorheen stroomt de Qi, jouw levensenergie. Je kunt best een tijdje zonder eten, een paar dagen zonder drinken of een paar minuten zonder zuurstof, maar je kunt geen seconde zonder Qi.

Met Suzanne Wentink, energetisch coach & Zen Shiatsu therapeut, nemen we je stap voor stap mee om blokkades op te lossen en om jouw levensenergie weer te laten stromen.

Vandaag gaan Suzanne en ik in gesprek over het vuur element.

Oude Taoïstische meesters geloofden dat Qi de drijvende kracht is van het universum, van jouw leven. Vanuit de traditionele Chinese geneeskunde gelooft men dat deze energie kan blokkeren, maar het mooie is: je kunt het ook weer laten stromen.

Is er geen Qi? Dan is er geen leven

Dit geeft weer hoe belangrijk het is om deze stroom van energie in beweging te houden. Een blokkade in een van de meridianen zorgt op deze manier voor een blokkade in je leven. Je merkt dit niet alleen in je fysieke lichaam (door pijn of ongemak), maar ook in mentale processen, doordat je bijvoorbeeld moeilijk keuzes kunt maken.

Jouw energiesysteem heeft zo de kracht om het leven moeiteloos te laten stromen of het te vertragen en stagneren. Om beter te begrijpen hoe je het kunt inzetten zodat het VOOR je werkt, beginnen we bij het begin.

Laat je energie én leven weer moeiteloos stromen door Zen Shiatsu & meridiaanstrekkingen

De twaalf meridianen zijn gekoppeld aan een bepaald element. In de basis liggen vijf elementen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water met elk specifieke kenmerken en thema’s die een uitwerking hebben op jouw fysieke en mentale welzijn. Iedereen draagt alle elementen in zich en vandaag gaan we in op het Vuur element, hét element dat jou kan bekrachtigen in het vinden van de juiste woorden in moeilijke gesprekken

Vuur element

Het vuur element staat in relatie met de zomer, wanneer alles in volle bloei is. Zichtbaar voor iedereen die het wil zien, stralen de bloemen naar de buitenwereld. Het is het optimale genieten van de overvloed die de warmte ons biedt. Het vuur element staat in relatie met onder andere het hart en het hart opent op de tong. Daarom gaat het over de woorden die je spreekt en hoe gemakkelijk dit gaat.

Sla jij dicht in moeilijke gesprekken?

Sla jij dicht in moeilijke gesprekken? Kan je de juiste woorden niet vinden, ga je haperen of stotteren? Spreek je de woorden die bij jou passen of kijk je naar wat een ander zegt en herhaal je dat? Kortom ben je in staat gezien en gehoord te worden zoals je werkelijk bent? Net als die bloem die zich opent naar de wereld.

Het hart wordt hier in het westen gezien als een van de meest actieve organen, altijd ‘’aan’’ en nooit in stilte. Vanuit de oosterse geneeskunde van Zen Shiatsu Therapie (voortkomend uit Japan) wordt het hart juist gezien als meest stille orgaan, hét orgaan (en dus meridiaan) dat in contact staat met jouw essentie.

Om af te stemmen met dit essentiële, en zodoende de fluisteringen van je hart te horen, moet het heel stil zijn. Neem deze kwaliteit van stilte dus mee in de oefeningen!

Doe de volgende oefeningen om de energie van het Vuur element vrij te laten stromen zodat je meer in de kracht van jouw essentie komt.

Suzanne Wentink is Energetisch coach & Zen Shiatsu therapeut Ze helpt vrouwen en ondernemers om energieblokkades op te heffen zodat ze kunnen ervaren hoe moeiteloos het leven en business kunnen stromen en ze échte Vrijheid, Vreugde en Voldoening gaan belichamen in elke dag.

Instagram: @suzanne.wentink

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️