Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Astrologie 7 jun 2024
Leestijd: 6 minuten

Hier kun je op letten als je vriendschap sluit en gelooft in Sterrenbeelden

Of je nu in astrologie gelooft of niet, als je je hierin verdiept, ken je vast het sterrenbeeld van al je vrienden. Ongetwijfeld merk je dan ook dat sommige sterrenbeelden totaal niet bij het jouwe lijken te passen. Of sterrenbeelden een goede match zijn op het gebied van vriendschap hangt van meerdere factoren af.

Het is misschien niet wetenschappelijk bewezen, maar eerlijk is eerlijk: soms merk je gewoon dat je totaal niet klikt met een Schorpioen. Of dat een Maagd toch echt te perfectionistisch is naar jouw smaak. En een Steenbok kan wel erg koppig zijn… Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen persoonlijkheidskenmerken, waardoor vriendschap juist wel of niet kan werken.

Deze sterrenbeelden zijn de beste match op vriendschappelijk vlak

Sommige tekens uit de dierenriem zijn energetisch aan elkaar verbonden, terwijl anderen elkaars tegenpolen zijn. We zetten de verschillende sterrenbeelden op een rij en geven je per sterrenbeeld de beste batch op vriendschappelijk vlak.

Ram

Ram is nuchter, open en direct. Daar moet je tegen kunnen, want soms kan Ram bot overkomen. Eenmaal bevriend met een Ram, is dit een vriendschap tot in de eeuwigheid. Want ze zijn loyaal als geen ander, al kan het voelen van niet. Omdat ze enthousiast zijn, sluiten ze al snel nieuwe vriendschappen. Je voelt je dan aan de kant gezet, terwijl dit niet de bedoeling is. Je zit in het hart, maar kan een Ram nooit claimen. Waterman, Stier en Leeuw maken jouw sociale netwerk compleet.

Stier

Wie vriendschap sluit met Stier heeft altijd een luisterend oor. Ze zijn niet makkelijk te doorgronden en hoewel ze goed kunnen luisteren, praten ze minder graag. Daardoor kan je het gevoel krijgen dat je een Stier niet écht goed kent. Maar als ze je toelaten, dan heb je een goede vriend of vriendin voor het leven. Zelfs als ze soms wat terughoudend zijn. Het geduld van een Stier is overigens goud waard! Vissen, Kreeft, Maagd of Steenbok zouden weleens jouw soulmates kunnen zijn.

Tweelingen

Tweelingen zijn gangmakers, sociale dieren en niet graag alleen. Ze praten veel over zichzelf en het kan moeilijk zijn om hier doorheen te breken. Wil jij ook jouw ei kwijt? Dan moet je echt je best doen. Het is nooit saai met Tweelingen en ze zijn goed in verbinden. Vriendschap met Tweeling betekent avontuur, gezelligheid en nieuwe ontmoetingen. Je durft de wereld aan met Weegschaal, Leeuw of Waterman.

Kreeft

Kreeft is lief, zorgzaam en een familiemens. Ze zijn huiselijk en houden van kalme activiteiten, diepgang en willen elkaar begrijpen zonder woorden. Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare vriend of vriendin, is Kreeft helemaal een match. Pas op dat ze niet te veel pleasen, je kunt het gevoel krijgen dat ze dingen alleen voor jou doen zonder er zelf ook plezier aan te beleven. Je voelt je veilig bij Maagd, Schorpioen en Vissen.

Leeuw

Leeuw is een sociaal dier, uitbundig en extravagant. Wanneer je samen op pad gaat, is het nooit saai. De kans is groot dat je je achter Leeuw wilt verschuilen omdat hij of zij graag het podium pakt. En dat is oké. Ze shinen graag en trekken graag alle aandacht naar zich toe, maar zijn wel gul en delen de mooie dingen in het leven graag met jou. Met een Leeuw vier je het leven. De sterrenbeelden Tweeling, Ram en Weegschaal zorgen dat er iets moois opbloeit waardoor vriendschap voor het leven ontstaat.

Maagd

Maagd is empathisch en kan zich goed inleven, ze zijn georganiseerd en zullen nooit een afspraak vergeten. De basis is dan ook een loyale, betrouwbare vriendschap. Bovendien kunnen ze goed luisteren. Wel zijn ze perfectionistisch en houden van controle. Als dingen niet zo gaan zoals verwacht, kan dit ervoor zorgen dat ze van slag raken. Spontaniteit en verassingen zijn minder passend binnen deze vriendschap. Kreeft, Schorpioen, Stier zijn jouw besties.

Weegschaal

Weegschaal kan absoluut niet tegen onrecht. Ze zullen je eerlijk en rechtvaardig behandelen en verwachten dit andersom ook terug. Het zijn heuse mediators en ze hebben een hekel aan conflicten, deze gaan ze niet uit de weg, maar proberen ze op te lossen. Wel vinden ze het lastig om zelf een mening te vormen omdat ze het liefst onpartijdig blijven. Terwijl het soms verfrissend is om juist hem of haar aan het woord te laten. Het klikt met de sterrenbeelden Boogschutter of Waterman.

Schorpioen

Als je een Schorpioen als vriend hebt, kijk je vaak tegen hem of haar op. Ze zijn erg vurig en gepassioneerd en dat heeft een aanstekelijk effect. Door Schorpioen durf je groot te dromen. Het risico is dat je je laat meeslepen in de vurigheid van Schorpioen, maar teleurgesteld wordt als ze je laten vallen. Ze zijn mysterieus en gesloten omdat ze bang zijn om gekwetst te worden. Mochten ze het gevoel hebben dat jij ze gaat kwetsen (zelfs al is dit niet het geval), dan gaat de deur zonder pardon dicht. Met Maagd, Kreeft of Vissen kunnen ze een innige relatie opbouwen.

Boogschutter

De Boogschutter doet alles met het oog op een betere wereld, het zijn idealisten. Wanneer je niet dezelfde normen en waarden deelt, is het moeilijk om echt connectie te maken. Ze zijn charmant en oprecht behulpzaam. Ze willen je helpen zonder dat ze meteen iets terug verwachten. Anderzijds kunnen ze ook gebruik maken van jouw netwerk of kwaliteiten zonder een bedankje. Dit komt omdat ze zelf zo vrijgevig zijn. Dit gaat goed samen met de sterrenbeelden Weegschaal, Ram of Leeuw.

Steenbok

In een vriendschap met Steenbok is diepgang gegarandeerd. Het is een rots in de branding op wie je altijd kunt rekenen. Ook neemt steenbok geen blad voor de mond, ze zeggen wat ze denken en hebben geen dubbele agenda. Je weet wat je aan ze hebt en vluchtige vriendschappen zijn een no-go. Vissen, Stier en Maagd zijn jouw besties.

Waterman

Voor Waterman is gelijkwaardigheid in vriendschap erg belangrijk. Het zijn gevoelige tekens met empathie voor mens en dier. Ze willen niemand kwaad doen. Wel hechten ze veel waarde aan vrijheid en ze houden niet van routine. Met dit avontuurlijke teken is het nooit saai en soms zijn ze zelfs een tikkeltje rebels. Ook is de kans groot dat een vriendschap uitbloeit tot een… liefdesrelatie. Weegschaal, Ram, Tweeling en Waterman kunnen goed met elkaar overweg.

Vissen

Wanneer je vriendschap sluit met sterrenbeelden als Vissen, zal de ander moeilijk te doorgronden zijn. Ze lopen soms met het hoofd in de wolken, zijn dromerig, maar ook erg empathisch. Ze zullen het doorhebben wanneer je een geheim voor ze bewaart. Dit kunnen ze zich zelfs erg persoonlijk aantrekken omdat ze zo gevoelig zijn. Schorpioen, Stier en Kreeft vormen een goede match.

Herken jij het dat sommige sterrenbeelden een betere match zijn op het gebied van vriendschap?

Deze sterrenbeelden zijn de beste match op het gebied van seks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️