Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Spiritualiteit 25 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Dit is hoe de volle maan van 25 maart jouw relaties beïnvloedt

De volle maan van vandaag, 25 maart, is krachtig en de energie is goed voelbaar. Het is dus niet gek als je vannacht hebt liggen woelen. Met de maan in het teken Weegschaal en de zon in het tegenovergestelde Ram, heeft deze krachtige volle maan mét maansverduistering een grote invloed op relaties.

Volle maan maart 2024 met maansverduistering

Een maansverduistering geeft een ‘gewone’ volle maan nog meer kracht, deelt ook onze astroloog Moon Therapy. Door deze energie komen er kansen op jouw pad, maar kunnen er ook dingen ontnomen worden. Wees hier bewust van, zodat je zelf de regie kunt nemen indien nodig.

Maan in Weegschaal, zon in Ram

De maan staat in het teken Weegschaal, een vredelievend luchtteken waarbij harmonie, balans en vrede hoog in het vaandel staan. Weegschaal staat er dan ook om bekend om conflicten te vermijden. Ze stoppen emoties weg en laten niet snel het achterste van de tong zien. Hierdoor vinden ze het lastig om keuzes te maken of om knopen door te hakken. Daar heeft de besluitvolle ram geen moeite mee. En nu de zon in Ram staat, kan dat voor tegenstrijdigheden zorgen.

Impact van de maan op relaties

Doordat de heersende planeet van het teken Weegschaal, Venus is, ligt de nadruk deze volle maan van 25 maart op relaties.

Venus is de liefdesplaneet, waarbij alles draait om de relaties die je hebt of die zullen komen. De energie van Venus is aanwezig als ik-denken plaatsmaakt voor wij-denken. Iedereen heeft veel te geven, maar mag ook ontvangen. Nu Venus heerst, is het tijd om verbinding te maken met mensen om je heen. Niet alleen op het gebied van de liefde, maar ook met familie, vrienden of zelfs collega’s kunnen onderlinge verhoudingen opeens helderder worden en veranderen.

Er zijn mensen die je onverwacht een hand toereiken, net op een moment dat jij het goed kunt gebruiken. Ook zijn er mensen waarbij je meer afstand voelt. Dat is jammer, want je dacht dat deze persoon dichtbij je stond en je door dik en dun zou steunen. Toch is het niet erg als je van elkaar verwijderd raakt. Een korte break hoeft niet te betekenen dat jullie nooit meer een innige relatie kunnen hebben.

Soms is het belangrijk om elkaar ruimte te gunnen zonder wrok. Er is geen goed of fout, jullie levens zijn op dit moment gewoon niet in elkaar verwikkeld.

Relaties die jouw potentieel belemmeren

Er zijn relaties die je laten opbloeien, maar er zijn ook relaties die je klein houden. Dat wordt je tijdens deze volle maan opeens stukken duidelijker. Mensen die jouw groei stagneren, passen op dit moment niet in jouw leven. De afstand die ontstaat is uiteindelijk alleen maar goed voor jou.

Dus een niet-supportive familielid die je altijd bekritiseert, een vriendin die nooit blij is als je succes hebt, een jaloerse partner of een collega die stikjaloers is: let them go! De invloed van deze volle maan op relaties kan heftig zijn, maar ook waardevol.

Heb je met een seksuele narcist te maken? Zó herken je die

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️