Fleur Broeders
Fleur Broeders Verzorging 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze truc doet je parfum 10 keer langer z’n werk

Heerlijk: de geur van lavendel of juist die van vanille. Je favoriete parfum wil je het liefst de hele dag op spuiten. Zonde, want dan is hij ook snel op. Hoe kun je ervoor zorgen dat je parfum langer meegaat? BEDROCK heeft een manier ontdekt.

Tip: gebruik geurlaagjes.

Met het mooie zomerweer op komst zijn tips voor een langere levensduur van je parfum meer dan welkom. Je weet het wel, die zomerzweet kan je geurtje makkelijk in de weg zitten. Experts raden aan om hydraterende bodylotion op je laagje parfum te spuiten. Het liefst een met een heldere en verfijnde geur.

Eerst parfum, daarna laagjes

Het is een tip die op twee manieren zijn werk kan doen. Als eerste blijft de geur langer zitten op een goed gehydrateerde huid. Waarom? Een gezonde, gehydrateerde lipide barrière biedt meer natuurlijke oliën waar de geur zich aan vast kan klampen. De geursappen zouden verdwijnen op een huid die droog gebarsten is.

Pak dus je rijke en romige formules met vocht inbrengende oliën en boters en ga aan de slag. Je parfum laat dan een sterker spoor achter.

Natuur op je huid: een recept voor 100% natuurlijke parfum

Tweede tip: je kan ook je hand gebruiken bij geurlagen. Je pakt een geparfumeerde lichaamsolie of lotion en je legt deze ónder je parfumlaag. Je huid blijft gehydrateerd, waardoor de aroma langer meegaat.

Veel verschillende merken bieden om deze reden ook een body oil met parfum aan als duopakket. Je ziet hier niet aan vast, want je kan altijd losse geuren en producten met elkaar combineren die elkaar goed aanvullen.

Je hoeft geen chemicus te zijn

Deze tip is echt voor iedereen en je hoeft ook geen chemicus te zijn om mee te doen met de geurlagentrend. Kies gewoon de geuren die je het meest aanspreken. Zo simpel is het. Subtiel beginnen is altijd een veilige gok.

Zo kan je favoriete geurtje de hele dag meegaan en hoef jij niet dat hele flesje in een dag op te maken. Een gelukkige huid, parfum en een gelukkigere jou!

10 x vegan & cruelty free huidverzorging voor je gezicht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️